Fotografija: Izgleda da Kronospan kreće s velikim ulaganjem u zaštitu od buke i piljevine/Pogled na Kronošpan/Foto: Pavao Toth
Galerija
Izgleda da Kronospan kreće s velikim ulaganjem u zaštitu od buke i piljevine/Pogled na Kronošpan/Foto: Pavao Toth

Brajdić u Kronospanu: "Postavljaju bukobrane i tehnologiju koja će spriječiti začepljenje filtera"

"Uložit će 2,6 milijuna eura u zaštitu protiv buke i piljevine. Projekt bi trebao biti gotov do ožujka 2024. godine. Rekao sam im da to neće odgoditi mjerenje kvalitete zraka koju smo najavili", kaže BrajdićBJELOVAR - Kako je i najavio prošle subote, dogradonačelnik Bjelovara, Igor Brajdić održao je sastanak s direktorom tvrtke Kronospan CRO, Asenom Nikovom.

Povod ovom razgovoru bio je, kako nam je Brajdić rekao, istražiti na koji način u toj tvrtci misle zaštititi Bjelovarčane koji se mjesecima žale na buku i piljevinu koja se iz tvornice širi gradom.

Konstruktivan razgovor

- Sastanak je bio konstruktivan i protekao je u ozbiljnom tonu. Naglasio sam da su radna mjesta važna i nitko nije protiv zatvaranja tvornice. Dapače, radna mjesta nam trebaju u gradu i tvornica je dobrodošla, ali treba se pridržavati uvjeta i poštovati Bjelovarčane, kazao je nakon održanog sastanka Brajdić i dodao smatra da je direktor ozbiljno shvatio konstruktivnost sastanka te mu je pojasnio kako namjeravaju uložiti 2,6 milijuna eura u zaštitu protiv buke i piljevine.

Igor Brajdić/Foto: Martina Čapo
Igor Brajdić/Foto: Martina Čapo

- Projekt bi, kako mi je obećano, trebao biti gotov do ožujka 2024. godine. Vjerujem mu, no naglasio sam da to neće odgoditi mjerenje kvalitete zraka koju smo najavili provoditi ove, a i iduće godine. Rečeno mi je da će postaviti bukobrane u dijelu grada gdje je detektirana buka, izgradit će cestu i betonski plato unutar tvornice kako bi se spriječilo dizanje prašine, a naručit će i postaviti tehnologiju za smanjenje količine prašine iz recikliranog drveta što će spriječiti postojeće probleme s povremenim štopanjem filtera, pojasnio je Brajdić i zaključio da će direktora držati za riječ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!