Fotografija: Razgovor Igora Brajdića i školskog kuhara/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Razgovor Igora Brajdića i školskog kuhara/Foto: Grad Bjelovar

Brajdić nenajavljeno došao u 2. Osnovnu školu provjeriti obroke, evo što je zatekao...

Ulaskom u kuhinju, u pratnji ravnateljice Ines Kapše, koju je kontaktirao ispred samoga ulaza, zamjenik se uvjerio kako se škola drži dogovora
Iz Grada Bjelovara primili smo priopćenje da je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić nenajavljeno posjetio 2. Osnovnu školu kako bi provjerio kvalitetu obroka koji se pripremaju za učenike. Priopćenje Grada Bjelovara prenosimo u cijelosti.

"Prema dogovoru i obećanju da će nenajavljeno posjetiti osnovne škole kako bi se uvjerio u kvalitetu školskih obroka, zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić posjetio je 2. osnovnu školu Bjelovar.

<p>Varivo/Foto: Grad Bjelovar</p>

Varivo/Foto: Grad Bjelovar

Ulaskom u kuhinju, u pratnji ravnateljice Ines Kapše, koju je kontaktirao ispred samoga ulaza, zamjenik se uvjerio kako se škola drži dogovora koji je postignut na sastancima sa svim ravnateljima. Drugim riječima, obrok je bio kuhan, točno prema najavljenom i javno objavljenom jelovniku, kojega je sastavila nutricionistica.

<p>Igor Brajdić je i sam kušao što učenici jedu/Foto: Grad Bjelovar</p>

Igor Brajdić je i sam kušao što učenici jedu/Foto: Grad Bjelovar

Varivo od mesa i krumpira bilo je posluženo toplo, a djeca su mogla zatražiti i dodatan obrok. Također, uz varivo svi dobili i krušku. Zamjenik Brajdić izrazio je zadovoljstvo viđenim te ravnateljici i kuharima rekao kako se nada da će se takva priprema obroka i nastaviti te da će sigurno ponovno navratiti.

<p>Varivo za današnji ručak/Foto: Grad Bjelovar</p>

Varivo za današnji ručak/Foto: Grad Bjelovar

Ravnateljica Kapša tom je prilikom istaknula kako ove godine, bez obzira na višu cijenu obroka, imaju i veći broj djece koja se hrani u kuhinji, točnije njih 500.  

- Školska kuhinja poskupjela je sa 6 na 9 kuna i svjestan sam da je to za roditelje veliko povećanje na mjesečnoj razini. Međutim, moramo biti svjesni i da je cijena jednog školskog obroka jednaka cijeni jedne male šalice kave. Stalo mi je da bjelovarski osnovnoškolci jedu kvalitetno, da većinu dana u školi dobivaju topao i svjež obrok, koji se većinom spravlja od domaćih namirnica. I da djeca mogu dobiti repete. Na tome ću inzistirati te čitavu školsku godinu nenajavljeno dolaziti u kontrole u škole. Nadam se da će se ravnatelji držati dogovora i da će sve biti kako i treba – ističe Brajdić. 

Podsjećamo da se u Bjelovaru u osnovnoškolskim kuhinjama hrani 2925 djece, a Grad Bjelovar putem projekta "Djetinjstvo bez gladi" osigurava besplatan obrok za 985 djece", stoji u priopćenju kojeg je medijima poslao Grad Bjelovar.  

<p>Zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić, školski kuhar i ravnateljica Ines Kapša/Foto: Grad Bjelovar</p>

Zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić, školski kuhar i ravnateljica Ines Kapša/Foto: Grad Bjelovar

<p>Školski obroci u 2. Osnovnoj školi napravljeni su, kaže Brajdić, prema dogovoru/Foto: Grad Bjelovar</p>

Školski obroci u 2. Osnovnoj školi napravljeni su, kaže Brajdić, prema dogovoru/Foto: Grad Bjelovar

<p>Učenici u ponudi imaju i voće/Foto: Grad Bjelovar</p>

Učenici u ponudi imaju i voće/Foto: Grad Bjelovar