Fotografija: Uređaji koje imaju na pedijatriji već su pomalo zastarjeli/Foto: MojPortal
Uređaji koje imaju na pedijatriji već su pomalo zastarjeli/Foto: MojPortal

Bjelovarskoj pedijatriji mlada obitelj donirala važan uređaj: "Monitor pokazuje vitalne funkcije bebe"

Ova donacija nije prva koja stiže od tvrtke BKL iz Rovišća. Krajem 2022. godine donirali su bjelovarskom rodilištu dva CTG-a koja prate otkucaje djeteta u majci i bilježe trudoveBJELOVAR – Općoj bolnici Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar danas je stigao poseban dar. Naime, tvrtka BKL iz Rovišća donirala im je uređaj, odnosno monitor vitalnih funkcija koji će na bjelovarskoj pedijatriji imati vrlo važnu ulogu.

- Kada imamo neko vitalno jako ugroženo dijete, ovaj monitor bit će najbolji pokazatelj njihovih vitalnih funkcija koji su nam orijentir za stanje u kojem se dijete nalazi. Ovaj uređaj bit će od veliko koristi i pomoći u našem radu, pojasnila je bjelovarska pedijatrica Ina Valpotić zahvalivši se vlasnicima BKL-a.

Zastarjeli uređaji

Dodala je kako na pedijatriji već imaju nekoliko sličnih uređaja, no tehnički su zastarjeli.

Dodajmo, ova donacija nije prva koja stiže od vlasnika tvrtke BKL iz Rovišća. Krajem 2022. godine donirali su bjelovarskom rodilištu dva CTG, odnosno kardiotokografska uređaja koja prate otkucaje djeteta u majci i bilježe trudove.

Inače, u zadnje vrijeme se sve više pozitivno i lijepo priča o bjelovarskom rodilištu, pedijatriji, ali i općenito bolnici.

- To me jako veseli. Imamo nove donatore, imamo ljude koji nas prepoznaju i hvale, kao i mlade liječnike. Imamo nove metode i opremu, nadamo se stoga, dobroj i uspješnoj budućnosti, kazala je prilikom prijašnje donacije ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!