Fotografija: Marko Marušić postao član Predsjedništva HDZ-a/Foto: Facebook-Marko Marušić
Galerija
Marko Marušić postao član Predsjedništva HDZ-a/Foto: Facebook-Marko Marušić

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić izabran u Predsjedništvo HDZ-a

Ovo je pokazatelj da HDZ na čelu s predsjednikom Plenkovićem nije klijentelistička stranka, nego stranka koja cijeni hrabrost, rizik, trud, koja vrjednuje pobjedu i daje priliku mladim ljudima, kaže MarušićBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, ujedno i predsjednik bjelovarskog HDZ-a, na današnjem 19. općem saboru HDZ-a s 880 glasova izabran je u predsjedništvo vladajuće stranke. 

Izabrano novo vodstvo HDZ-a/Foto: Facebook-Marko Marušić
Izabrano novo vodstvo HDZ-a/Foto: Facebook-Marko Marušić

- Kad sam prije godinu i pol postao kandidat za župana vjerovao sam da mogu pobijediti, premda je malo tko tada u to vjerovao. Tek nas nekoliko. Međutim, tada nisam mogao niti sanjati da ću za godinu i pol postati član predsjedništva najveće, najuspješnije i najbolje hrvatske stranke. Vjerojatno se tako osjećaju i svi drugi moji kolege koje su na izbore išli kao outsideri ili kao debitanti, a pobjedili su. O čemu nam sve to govori? Govori da naš HDZ na čelu s predsjednikom Andrej Plenković nije klijentelistička stranka nego stranka koja cijeni hrabrost, rizik, trud, koja vrjednuje pobjedu, daje priliku mladim ljudima i nagrađuje pobjednike, poručio je župan Marušić te nastavio.

19. opći sabor HDZ-a/ Foto: Facebook-Marko Marušić
19. opći sabor HDZ-a/ Foto: Facebook-Marko Marušić

- Smatram da je ovo veliko priznanje za naš županijski HDZ. Snažan pokazatelj našim članovima da se njihov trud i rad isplate te prepoznaju ne samo na lokalnoj nego i nacionalnoj razini. Hvala svim izaslanicima 19. Općeg sabora HDZ-a koji su svojim glasom podržali moj ulazak u predsjedništvo, Marko Marušić