Fotografija: Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs/Foto: BBŽ
Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs/Foto: BBŽ

Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala 250.000 kn za stradale u potresu

Osim financijske pomoći Županije, najpotrebitijima se na raspolaganje stavila i Opća bolnica Bjelovar, koja je zaprimila 10 pacijenata iz sisačke bolniceUkupan iznos tekuće rezerve Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno 250 tisuća kuna, uplatit će se za pomoć stradalima u potresu. Naša županija Petrinji će pomoći iznosom od 100 tisuća kuna, dok će na račune gradova Siska i Gline te Sisačko-moslavačke županije biti uplaćeno po 50 tisuća kuna.

 - Ukoliko bude potrebe, Bjelovarsko-bilogorska županija uputit će i dodatnu pomoć najpotrebitijima. Zahvaljujem i svim građanima naše županije koji su se uključili u akcije prikupljanja raznim potrepština, a ujedno pozivam sve koji mogu da i se dalje odazovu ovim hvalevrijednim akcijama - rekao je župan Damir Bajs i dodao da na području naše županije srećom nema ozlijeđenih te da su zabilježene tek manje štete.  

Osim vatrogasaca i pripadnika HGSS-a naše županije koji su se još u utorak zaputili u potresom pogođena područja, te financijskom pomoći Županije, najpotrebitijima se na raspolaganje stavila i Opća bolnica Bjelovar. 

- Odmah smo stupili u kontakt s kolegama u Sisku, koji su nas obavijestili da su njihove operacijske sale i dijagnostika izvan funkcije te im nažalost nismo mogli pomoći u smislu dolaska naših ranije formiranih mobilnih kirurških i anestezioloških ekipa. Zahvaljujem svim svojim koji su se dobrovoljno javili. Danas smo preuzeli deset pacijenata iz sisačke bolnice na hemodijalizu, a svoju skrb ponudit ćemo svim potrebnim pacijentima, zaključio je ravnatelj bjelovarske bolnice primarijus Ali Allouch.