Fotografija: Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu novčanih potpora za razvoj i unaprjeđenje lovstva na području županije/Foto: BBŽ
Galerija
Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu novčanih potpora za razvoj i unaprjeđenje lovstva na području županije/Foto: BBŽ

Bjelovarsko-bilogorska županija kroz 10 mjera osigurala pola milijuna kuna za lovce

Potpore se dodjeljuju za stimulaciju odstrela predatora, unos pernate divljači, prevenciju i liječenje srneće i jelenske divljači od velikog američkog metilja te nabavu sredstava za zaštitu usjeva u poljoprivrediBJELOVAR - Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu novčanih potpora za razvoj i unaprjeđenje lovstva na području županije, za 2022. godinu.

Prihvatljivi korisnici potpora su lovačke udruge i društva odnosno lovozakupnici i lovoovlaštenici koji imaju zaključen ugovor o zakupu ili koncesiji zajedničkog ili državnog lovišta na području županije, ispunjavaju sve obveze iz tog ugovora te nemaju dugovanja za lovozakupninu, javljaju iz BBŽ-a.

Ukupno 10 mjera

Potpore u ukupnom iznosu od 500.000 kuna se dodjeljuju za 10 mjera među kojima je stimulacija odstrela predatora, unos pernate divljači, prevencija i liječenje srneće i jelenske divljači od velikog američkog metilja te nabava sredstava za zaštitu usjeva u poljoprivredi.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Javni poziv otvoren je od danas, 8. studenoga do 10. prosinca 2022. godine, a sve informacije i obrasci mogu se pronaći na internetskim stranicama Bjelovarsko-bilogorske županije OVDJE.