Fotografija: Bjelovarski učitelj vodit će novoosnovani Savjet/ Foto: HZTK
Galerija
Bjelovarski učitelj vodit će novoosnovani Savjet/ Foto: HZTK

Bjelovarski učitelj Raičković postao prvi operativac Savjeta Hrvatske zajednice tehničke kulture

"Neki od ciljeva Savjeta su podići značaj tehničke u društvu, osmisliti nove metode rada klubova i udruga te približiti TK učenicima u izvannastavnim aktivnostima", kažu iz HZTK-a- Hrvatska zajednica tehničke kulture po prvi puta je osnovala savjetodavno tijelo kako bi unaprijedila svoj rad, rad svojih članica, odnosno klubova i tehničke kulture općenito u Hrvatskoj, poručili su iz HZTK-a

Prvi konstituirajući sastanak održan je krajem prošlog mjeseca u Garešnici, podržavajući smotru raketne tehnike HARS 2023., održanu također u Garešnici.

Kako kažu, Savjet će sačinjavati članovi predloženi od upravnog odbora Hrvatske zajednice tehničke kulture u sastavu:

- Damir Tomić, dr.sc. predsjednik HZTK, predsjednik Savjeta

- Branko Raičković, predsjednik ZTK BBŽ, koordinator Savjeta

- Ivan Knok, član Savjeta

- Zvonko Koprivnjak, član Savjeta

- Ana Majić, članica Savjeta

- Željko Vidović, član Savjeta

- Zvonimir Matoshic, član Savjeta

Razni ciljevi

- Prilikom konstituiranja predsjednik Damir Tomić prenio je sve svoje ovlasti i obaveze Savjeta na Branka Raičkovića. Nakon predstavljanja članova Branko Raičković je održao PP prezentaciju o ciljevima, zadatcima, sadašnjem stanju i planovima za četverogodišnji period, poručili su iz HZTK-a te dodaju da su neki od ciljeva Savjeta podići značaj TK u društvu, osmisliti nove metode rada klubova i udruga, približiti TK učenicima u izvannastavnim aktivnostima, povećati vidljivost TK u društvu, pobuditi interes za volontiranje, poboljšati odnos Vlade prema TK, popularizacija STEM –područja i mnogi drugi.

Dodaju i to da su neki od zadataka kojima će težiti, pored ostalog, povećati satnicu TK u OŠ, vratiti smotre TK, organizacija izložbi i radionica za javnost, oformiti centre i centre izvrsnosti TK, organizirati dodjele medalje i odlikovanja te predstaviti ih javnosti.

Prvi susret imali su u Garešnici/ Foto: HZTK
Prvi susret imali su u Garešnici/ Foto: HZTK

- Nakon prezentacije prenesena su iskustva Branka Raičkovića sa studijskih putovanja u Tursku i Francusku, tj. njihovih naprednih tehničkih i STEM centara izvrsnosti. Kako je Bjelovarski Robotički Centar jedan od najboljih centara u Hrvatskoj, prikazan je i kratki film o aktivnostima ovog EU projekta, zaključili su iz HZTK-a dodavši da će se sljedeći sastanak Savjeta održati uskoro u Zagrebu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!