Fotografija: I ovoga puta bjelovarski plesači bili su sjajni/Foto: Plesni klub H-8
Galerija
I ovoga puta bjelovarski plesači bili su sjajni/Foto: Plesni klub H-8

Bjelovarski plesači s natjecanja u Petrinji kući donijeli 7 medalja: "Pripremamo se za državno"

Zadovoljni smo rezultatima, posebno zato što je polovica plesača od početka godine prešla u stariju kategoriju, kažu u H-8BJELOVAR – Plesačice i plesači Športskog plesnog kluba H-8 sa zadnjeg natjecanja održanog u Petrinji vratili su se sa sedam medalja.

Naime, protekle subote u Petrinji je održano državno prvenstvo u standardnim plesovima i bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Na natjecanjima je nastupilo više od 300 natjecatelja, a sudilo 16 sudaca.

Arijan i Glorija osvojili su 3. mjesto/Foto: Plesni klub H-8
Arijan i Glorija osvojili su 3. mjesto/Foto: Plesni klub H-8

Na oba natjecanja nastupili su i natjecali se članovi Športskog plesnog kluba H-8 Bjelovar.

Bodovni turnir

-Na bodovnom turniru nastupilo je 8 članova ŠPK H-8 Bjelovar, od kojih 6 solo plesača i jedan plesni par. Osvojili su sjajna mjesta. Lana Pogledić, osnovci, latinsko-američki plesovi 3. mjesto, standardni plesovi 3. mjesto; Lana Ivanika, mlađa mladež, latinsko-američki plesovi 9. mjesto, standardni plesovi 5. mjesto; Tia Ivana Palata, mlađa mladež, latinsko-američki plesovi 4. mjesto, standardni plesovi 3. mjesto; Marta Novaković, mlađa mladež, latinsko-američki plesovi 7. mjesto, standardni plesovi 6. mjesto; Erika Kiđemet, mlađa mladež, latinsko-američki plesovi 8. mjesto, standardni plesovi 7. mjesto; Mateja Kolarić, odrasli, latinsko-američki plesovi 3. mjesto, standardni plesovi 4. mjesto; Plesni par Gloria Berec i Arijan Marković, osnovci, latinsko-američki plesovi 3. mjesto, standardni plesovi 2. mjesto, pojašnjavaju iz Plesnog kluba.

Državno prveenstvo

Na državnom prvenstvu nastupilo 15 članova ŠPK H-8 Bjelovar, od kojih 13 solo plesača i jedan plesni par.

Predivna Hana Birač/Foto: Plesni klub H-8
Predivna Hana Birač/Foto: Plesni klub H-8
Lana, Glorija, Arijan, Lana/Foto: Plesni klub H-8
Lana, Glorija, Arijan, Lana/Foto: Plesni klub H-8
Srebrni Leon Grgić/Foto: Plesni klub H-8
Srebrni Leon Grgić/Foto: Plesni klub H-8
Sara, Leon i Ramona/Foto: Plesni klub H-8
Sara, Leon i Ramona/Foto: Plesni klub H-8

-U kategoriji osnovaca Lana Pogledić je osvojila 8. mjesto. U kategoriji mlađe mladeži, u kojoj se natjecalo 30 plesačica i plesalo čak od osmine finala, bjelovarske su plesačice ostvarile slijedeće plasmane:

-Ramona Pečar se plasirala u sve krugove natjecanja i u finalu zauzela 4. mjesto

-Sara Haistor se plasirala u polufinale i zauzela 11. mjesto

-nakon otplesanog četvrtfinala Tia Ivana Palata zauzela je 14. mjesto, Marta Novaković 17. mjesto, a Erika Kiđemet zauzela je 19. mjesto

-Lana Ivanika je nakon otplesane osmine finala zauzela 27. mjesto, kažu iz H-8.

U kategoriji mladeži natjecala se 21 plesačica i plesalo se od četvrtfinala, a bjelovarske plesačice također su bile uspješne. Nakon otplesanog polufinala Ameli Košćak Vukobrat osvojila je 8. mjesto, a Matea Prskalo osvojila je 10. mjesto. Jana Polak je otplesala četvrtfinale i plasirala se na 15. mjesto.

Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8

U kategoriji starije mladeži natjecale su se 23 plesačice i plesale od četvrtfinala, a bjelovarska plesačica Hana Birač plasirala se u polufinale i osvojila 10. mjesto.

Srebrni Leon

U kategoriji mladež, muški, natjecala su se 2 solo plesača, a član ŠPK H-8 Bjelovar, Leon Grgić, osvojio je 2. mjesto i srebrnu medalju.

U kategoriji plesnih parova, ŠPK H-8 predstavili su Petra Filipan i Borna Kovačević i, nakon otplesanog polufinalnog kruga natjecanja, pozicionirali se na 10. mjesto.

Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8

- Zadovoljni smo prikazanim koreografijama i ostvarenim rezultatima, posebno zato što je polovica spomenutih plesača od početka godine prešla u stariju starosnu kategoriju. Sada nam slijede pripreme za državno prvenstvo u latinsko-američkim plesovima koje će se održati sredinom ožujka u Sisku. Zahvaljujemo Sportskoj zajednici Grada i Županije kao i Gradu Bjelovaru na podršci u našem radu, kažu iz H-8 i dodaju kako klub provodi upise za plesnu školu društvenih, standardnih i latinsko-američkih plesova, mažoretkinje, suvremeno kreativni ples, hip hop i jazz dance. Sve informacije mogu se dobiti na mob. 092 176 74 66.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!