Fotografija: Bjelovarski HGSS na aerodromu u Brezovcu organizira probni let dronom/ Foto: HGSS Bjelovar
Bjelovarski HGSS na aerodromu u Brezovcu organizira probni let dronom/ Foto: HGSS Bjelovar

Bjelovarski HGSS na aerodromu u Brezovcu predstaviti će sve načine korištenja dronova

Sudionicima će biti omogućeno postavljanje pitanja, razgledavanje opreme kao i odrađivanje kratkog leta dronom na kontroliranom poligonu, poručili su bjelovarski HGSS-ovci.
HGSS Bjelovar u suradnji s Odjelom bespilotnih sustava (OBS) HGSS-a, 11. rujna organizira nadasve zanimljivu prezentaciju. 

Naime, tog dana s početkom u 16 sati na letjelištu u Brezovcu pokraj Bjelovara, stručnjaci se predstaviti načine korištenja bespilotnih letjelica. Nadalje, u programu koji bi trebao trajati oko tri sata, bit će prikazano što sve HGSS radi na polju novih tehnologija, ali jednako tako pokazat će se i važnost ostalih resursa koji se koriste u službi spašavanja života i imovine. 

Probni let dronom

-Sudionicima će biti omogućeno postavljanje pitanja, razgledavanje opreme kao i odrađivanje kratkog leta dronom na kontroliranom poligonu. Glavni cilj ovog događaja, uz samu prezentaciju, je svim zainteresiranim približiti rad naše stanice, posebno u području bespilotnih sustava, poručili su iz bjelovarskog HGSS-a. 

Uzimajući u obzir propise, ovaj događaj se organizira na principu “prijava- potvrda” te je za sudjelovanje na samom događaju potrebno izvršiti prijavu na sljedećem linku: https://forms.gle/6bEbgNNBLt5mq2E58 i pričekati potvrdu od strane HGSS Stanice Bjelovar s daljnjim uputama.