Fotografija: Bjelovarski Gimnazijalci natječu se u diviziji,,Preradović” sa školama iz Novske, Kutine i Daruvara /Foto: Gimnazija Daruvar
Bjelovarski Gimnazijalci natječu se u diviziji,,Preradović” sa školama iz Novske, Kutine i Daruvara /Foto: Gimnazija Daruvar

Bjelovarski gimnazijalci izborili finale Nacionalne kviz lige: "Idemo u Šibenik, podržite nas"

"Pitanja u kvizu pokrivaju oko 40 posto školskog gradiva, a ostalo su pitanja iz opće kulture što je dokaz da naši učenici stječu široko opće obrazovanje koje im omogućava veliki izbor u nastavku školovanja", kaže ravnateljicaBJELOVAR – Učenici Gimnazije Bjelovar izborili su finale Nacionalne kviz lige. Naime, vijest je ovo kojom su se pohvalili iz Gimnazije naglasivši kako su jako ponosni na učenike škole zbog tog velikog uspjeha koji su postigli.

Na veliko finale u Šibenik putuje Ekipa „Magazin“, koju čine učenici Rafael Pranjić, 4. b, Srđan Dožudić, 4. b, Jakov Kovačević, 4. b, Marko Ćorić, 3. d i Ivan Zrilić, 4. e.

Finale kviza moći će se pratiti preko YouTube kanala iz Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku, u subotu, 2. ožujka 2024. u 19 sati, poručuju iz Gimnazije Bjelovar.

- Pitanja u kvizu pokrivaju oko 40 posto školskog gradiva, a ostalo su pitanja iz opće kulture što je dokaz da učenici u Gimnaziji Bjelovar stječu široko opće obrazovanje koje im omogućava veliki izbor u nastavku školovanja na prestižnim Sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu, poručila je ponosna ravnateljica Tanja Mamić.

Unaprijed definiran raspored

Podsjetimo, Nacionalna kviz liga je projekt koji provodi Kviz udruga Šibenik. Radi se o natjecanju učenika srednjih škola, koje kroz poučan i zabavan način pokušava pružiti učenicima dodatnu izvannastavnu aktivnost.

Kviz se odvija dvaput mjesečno, sastoji se od osam kola, a natjecatelji igraju iz svojih učionica, dvorana ili društvenih prostora gdje prate live stream iz kviz lokacije, Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku. Kvizovi se igraju prema unaprijed definiranom kalendaru, uvažavajući kalendar nastave.

U Gimnaziji Bjelovar bio je to svaki drugi četvrtak u 20:15. Kviz se sastoji od 24 pitanja – osam slikovnih, osam s višestrukim odgovorima i osam sa slobodnim odgovorima. Uz svako pitanje ide i glazbena podloga za koje učenici dobivaju dodatne bodove ukoliko navedu točno ime izvođača pjesama. U ekipi može biti najviše petero učenika, natjecatelji se ne mogu mijenjati u ekipi. Ako je netko spriječen, ne može ga zamijeniti drugi učenik koji nije bio prijavljen kao član ekipe.

Natjecatelji su svrstani u skupine (divizije) prema broju prijavljenih učenika iz različitih gradova i županija. Bjelovarski Gimnazijalci natječu se u diviziji,,Preradović” sa školama iz Novske, Kutine i Daruvara. Iz Bjelovara natječu se Gimnazija te Ekonomska i birotehnička škola.

Vodstvo ekipe Magazin

- Ponovimo, ovogodišnje finale održat će se 1. i 2. ožujka 2024. u Šibeniku, u Kući umjetnosti Arsen, a učenici će se natjecati za vrijedne nagrade koje Kviz liga Šibenik dodjeljuje trima najboljim ekipama.

Sveukupno je sudjelovalo otprilike 45 učenika iz bjelovarske Gimnazije, različitih godišta i razreda, svrstanih u ukupno devet ekipa koje su vodile proktori – profesorice Dejana Končar i Josipa Klemić uz pomoć profesorice Željke Holjević.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!