Fotografija: Tamara Rebic i konj Amor/Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX
Galerija
Tamara Rebic i konj Amor/Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Bjelovarski CUK u četvrtak i petak dovodi sjajne predavače: "Naučite što je to Selo budućnosti"

Organizirana od strane CUK-a Bjelovar, u suradnji s LAG-om Sjeverna Bilogora, Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek i Gradom Bjelovar, ova inicijativa donosi niz predavanja, radionica i panelaU Društvenom domu Predavac, u četvrtak i petak odnosno od 8. do 9. veljače, održat će se ključna konferencija "Selo Budućnosti", posvećena istraživanju i poticanju inovacija za održivu ruralnost.

Tehnologije i pametna sela

Organizirana od strane CUK Bjelovar, u suradnji s LAG Sjeverna Bilogora, Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek i Gradom Bjelovar, ova inicijativa donosi niz predavanja, radionica i panela na temu poljoprivrede, agroekologije, digitalnih tehnologija i pametnih sela.

Konferenciju otvara registracija sudionika, nakon koje slijedi uvodna riječ organizatora, ravnateljice CUK-a Ivane Hrpalo i voditeljice LAG-a Sjeverna Bilogora, Romane Diebalo Šimić. Nakon kratke pauze za kavu i čaj, istražuju se održive prakse u poljoprivredi te agroekologija i održivo upravljanje resursima. Popodne donosi teme poljoprivredne mehanizacije i digitalnih tehnologija, uz predavanja izv. prof. Snježane Tolić i doc. dr. sc. Domagoja Zimmera. Dan završava panel raspravom o "Pametnim selima" s red. prof. Irenom Jug.

Konferencija
Konferencija "Selo budućnosti" u Predavcu/ Foto: CUK Bjelovar

Drugi dan predavanja su posvećena digitalnim sustavima u poljoprivredi, "Pametnim selima" i interaktivnoj radionici koju vodi izv. prof. Snježana Tolić. Konferencija kulminira zatvaranjem s nizom zaključaka i razmišljanja o budućnosti ruralnih područja.

Financiranje iz EU fonda za ruralni razvoj

Ova konferencija, ističu organizatori, ostvarena je uz sufinanciranje sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za ruralni razvoj. Projekt se provodi kroz Mjeru tehničke pomoći - Podmjera 20.2 "Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom". Europa ulaže u ruralna područja, podržavajući inicijative poput ove, koje su ključne za napredak i održivost ruralnih zajednica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!