Fotografija: Bjelovarski bazen je postao top ljetna destinacija za djecu, ali i starije Bjelovarčane/ /Foto: Bjelovarski bazen
Galerija
Bjelovarski bazen je postao top ljetna destinacija za djecu, ali i starije Bjelovarčane/ /Foto: Bjelovarski bazen

Bjelovarski bazeni otvaraju svoja vrata. Sutra ulaz za sve besplatan!

Osim strojarnice, na bazenima su obnovljene tribine, obojan je mali bazen, a nabavljeni su i novi reflektori i suncobrani. Što se tiče interesa za neplivače - oboreni su svi rekordiBJELOVAR – Sutra, 16. lipnja u 10 sati otvara se kupališna sezona na Gradskim bazenima Bjelovar. Cijeli taj dan kupanje će za građane biti besplatno.

Upitali smo direktora Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima Marka Mihalineca je li sve spremno i koji sve noviteti čekaju kupače. Ono najzanimljivije svakako je cijena ulaznica.

Cijene iste kao lani

- Nismo podizali cijenu ulaznica, ostale su iste, odnosno 15 kuna za djecu, 20 kuna za odrasle. Najmlađi mališani ne plaćaju ulaznicu. Rado vrijeme je također isto, a bazen nam je znatno ljepši i uređeniji. Dotjerali smo strojarnicu i spremni smo za sutrašnje otvorenje, kazao nam je Marko Mihalinec dodavši kako velikih ulaganja preko zime nije bilo.

No, to ne znači da se nije radilo.

Dario Hrebak i Marko Mihalinec/ Foto: Deni Marčiković
Dario Hrebak i Marko Mihalinec/ Foto: Deni Marčiković

- Veliki motor i pumpa doprinijet će čišćoj vodi, boljem protoku i filtraciji. Od nešto većih ulaganja spomenuo bih bojanje malog bazena u prekrasnu plavu boju, te tribine koje smo kompletno restaurirali. Desetljećima nisu obnavljane i zaista im je trebalo ušminkavanje, ističe Mihalinec kojeg smo upitali jesu li nabavljali dodatne suncobrane i ležaljke budući da su sami kupači na društvenim mrežama potaknuli to pitanje.

Reflektori, suncobrani, ležaljke...

- Dodali smo još četiri suncobrana, a ležaljke će dolaziti kroz sezonu. Zapravo je ta oprema  veoma skupa i teško ju je nabaviti pa smo više fokusirani na prioritetnije uređenje, priznaje Mihalinec i dodaje kako su od nešto skuplje opreme nabavili i nove reflektore kako bi dodatno produžili mogućnost rekreacije na bazenima u večernjim satima.

Ono što valja spomenuti definitivno je nikad veći interes za upis djece u grupu neplivača.

Završna priredba prošloga ljeta Bjelovarskog plivačkog kluba/ Foto: Deni Marčinković
Završna priredba prošloga ljeta Bjelovarskog plivačkog kluba/ Foto: Deni Marčinković

- Navala na neplivače je ove godine bila stvarno rekordna. Ne pamtimo takav interes. Ne možemo sve primiti, no dodali smo dva termina i proširili za dvije grupe tako da imamo 240 neplivača. Bilo je preko pet tisuća upućenih poziva i zakrčenje linije, neki su se roditelji i naljutili, no ne možemo preko svojih mogućnosti. Krećemo 27. lipnja i imamo osam grupa. Tu su nam još i plivači, njihov točan broj još ne znam, no bit će ih sigurno više od 200. Zaposlili smo i tri trenera više, ukupno će nas biti 11 kako bismo što kvalitetnije i sigurnije odradili zacrtane ciljeve. Nažalost, vremena je malo, škola počinje već 05. rujna tako da ćemo imati samo dva mjeseca na raspolaganju, bit će ovo nikad kraći praznici, svjestan je Mihalinec koji je napomenuo i kako imaju i novi vaterpolo klub.

Novi vaterpolo klub

Naime, Plivački vaterpolo klub Mladost Bjelovar upisuje nove članove u školu vaterpola i to starije od 11 godina.

- Bjelovarski plivački klub će ostati isključivo na plivanju i obuci plivača, dok će novi vaterpolo klub trenirati s djecom vaterpolo. Dobili su nove golove i bit će to jedna lijepa stvar. Pozivamo zainteresiranu djecu da im se jave i da se uključe u taj vodeni sport, ističe Mihalinec kojeg smo upitali hoće li se sve navedene aktivnosti stići odraditi na bjelovarskom bazenu, a da se ne ometaju kupaći.

Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković

- Sve te aktivnosti odrađivat će se prije i poslije redovnog vremena. Krećemo već u 8 ujutro i treniramo do 11. Istina da malo ulazimo u redovno radno vrijeme kupališta, no to su mala djeca i vjerujem da će građanima biti zanimljivo promatrati ih kako uče plivati. Nikome nećemo smetati. Isto tako, navečer nastavljamo s rekreacijom, tako da svatko ima svoje određeno vrijeme – sportaši, rekreativci i građanstvo, napominje Mihalinec koji od ljeta ima velika očekivanja.

- Korona je završila, a sjećamo se 2019. godine koja je po broju ulaznica bila rekordna. Neću ništa previše najavljivati, no ako je suditi po skupim cijenama na moru i vrućem ljetu kojeg prognostičari najavljuju, mogli bismo oboriti rekord. Ljudi su prepoznali bjelovarski bazen i to je još jedan dokaz da će Terme biti itekako popularne, zaključio je Mihalinec.