Fotografija: Velika pomoć za neodlučne osmaše bio je Mini gastro u TUPŠ-u/Foto: Delimir Hrestak
Galerija
Velika pomoć za neodlučne osmaše bio je Mini gastro u TUPŠ-u/Foto: Delimir Hrestak

Bjelovarska turistička škola ugostila 350 osmaša: "Rekli smo im zašto da postanu naši učenici"

Najbolji razredi zaslužili su nagrade i imat će priliku osobno okusiti dio onoga što se u školi radi tijekom posljednjih dana nastave jer će im u razrede biti dostavljen catering, kaže ravnatelj VukalovićBJELOVAR – Prošloga tjedna Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar bila je prepuna učenika 8. razreda. Razlog tome bila je manifestacija Mali Gastro – Dan otvorenih vrata organizirana uz pomoć Regionalnog centra za turizam i ugostiteljstvo Zabok.

Događaj se pokazao kao pun pogodak jer je Školu, tijekom tog dana posjetilo oko 350 učenika osnovnih škola.

Sva zanimanja iz sektora

-Učenici četiriju bjelovarskih osnovnih škola te Osnovne škole Veliko Trojstvo su se, kroz šetnju školom, upoznali sa zanimanjima i obrazovnim programima koji se nude u sektoru Turizma i ugostiteljstva u srednjim školama u RH. Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar je posebna jer nudi sva zanimanja iz sektora i nudi izvrsne uvjete za obrazovanje u tim programima i stjecanje svih potrebnih kompetencija kako bi učenici iz nje izašli spremni za rad u sektoru ili za nastavak obrazovanja, otkriva ravnatelj škole Dalibor Vukolović.

Foto: Delimir Hrestak
Foto: Delimir Hrestak
Foto: Delimir Hrestak
Foto: Delimir Hrestak

U nastavku pojašnjava kako su učenici osmih razreda osnovnih škola kroz pet prezentacija stekli detaljan uvid u zanimanja iz sektora te su to svoje znanje imali priliku potvrditi i ispunjavanjem kviza na kraju obilaska.

-Najbolji razredi škola zaslužili su nagrade i imat će priliku i osobno okusiti dio onoga što se u školi radi tijekom posljednjih dana nastave jer će im u razrede biti dostavljen catering, kaže Vukalović.

Informacije iz prve ruke

Nadalje, osim upoznavanja s programima i zanimanjima iz sektora, učenici su se iz prve ruke mogli uvjeriti i kakve sve prilike i iskustva, osim redovne nastave, čekaju učenike koji se odluče sljedeće tri do četiri godine provesti u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar.

Foto: Delimir Hrestak
Foto: Delimir Hrestak
Foto: Delimir Hrestak
Foto: Delimir Hrestak
Foto: Delimir Hrestak
Foto: Delimir Hrestak

-Osim prepuni informacija, nitko iz Škole nije otišao ni praznih ruku. Regionalni centar kompetencija Zabok, čiji je bjelovarska škola ponosni partner, osigurao je prigodne poklone za sve sudionike Malog Gastra – Dana otvorenih vrata.

Nakon 350 učenika osmih razreda, priliku da se sa svim upoznaju imali su i roditelji koji su kroz prezentaciju škole čuli koje su sve prednosti upisa djece u zanimanjima iz sektora Turizma i ugostiteljstva, zaključuje ravnatelj Dalibor Vukalović.

Foto: Delimir Hrestak
Foto: Delimir Hrestak

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!