Fotografija: Ravnatelj OB Bjelovar nije izabran ni iz drugog pokušaja/ Foto: Deni Marčinković
Ravnatelj OB Bjelovar nije izabran ni iz drugog pokušaja/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarska opća bolnica opet nije dobila novog ravnatelja

Činjenicom da ravnatelj i dalje nije izabran ne šalje nikakva negativna poruka, već je to zapravo dokaz da nema nikakve podobnosti, političke ili bilo koje druge, smatra dr. ModrićNakon drugog natječaja u svega dva mjeseca Opća bolnica Bjelovar ponovno nije dobila svog čelnika, potvrdio je to predsjednik Upravnog vijeća OB Bjelovar dr. Emanuel Modrić. 

- Obavili smo razgovore s troje kandidata koji su se javili na natječaj i zadovoljili formalne uvjete. Nakon toga uslijedilo je glasanja, na kojemu niti jedan kandidat nije dobio potrebnu natpolovičnu većinu, odnosno četiri glasa, istaknuo je dr. Modrić.

Podsjetimo, na natječaj se ukupno javilo četiri kandidata, a uvjete su zadovoljili aktualna v.d. ravnateljice dr. Ivanka Fehir Radanović, dr. Željko Štivić te Zvonimir Žarec.

Novog natječaja nema do daljnjeg

Predsjednik Upravnog vijeća bolnice dodao je i to da će na funkciji v.d. ravnateljice i dalje ostati dr. Ivanka Fehir Radanović, koja u toj ulozi može ostati godinu dana.

- U ovom trenutku ne mogu točno reći kada će biti raspisan novi natječaj, ali želim naglasiti da bolnice nije bez vodstva, kako to neki vole nazivati, jer vršitelj dužnosti ima iste ovlasti kao i ravnatelj, poručio je Emanuel Modrić.

Na pitanje zašto se već drugi put ne može izabrati ravnatelj, dr. Modrić kazao je da svaki član Upravnog vijeća donosi samostalne odluke.

Proces nije orkestriran

- Svaki član glasa za onog kandidata za kojeg smatra da bi trebao biti ravnatelj. Nadalje, činjenicom da ravnatelj i dalje nije izabran ne šalje nikakva negativna poruka, već je to zapravo dokaz da nema nikakve podobnosti, političke ili bilo koje druge. Proces nije orkestriran niti dogovoren unaprijed, a to što se nismo složili oko izbora čelnika, ne znači da Upravno vijeće ne funkcionira, zaključio je predsjednik Upravnog vijeća Emanuel Modrić.

Komentar cijele situacije, kao i potvrdu ostanka na funkciji v.d. ravnateljice zatražili smo i od Ivanke Fehir Radanović, međutim kratko nam je poručila da nema nikakvog komentara.