Fotografija: Sve je veći broj zaraženih učenika i djelatnika u I. Osnovnoj školi Bjelovar/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Sve je veći broj zaraženih učenika i djelatnika u I. Osnovnoj školi Bjelovar/Foto: Grad Bjelovar

Bjelovarska I. Osnovna škola na online nastavi, u samoizolaciji grupe u gradskom vrtiću i Cicibanu

Nažalost, britanski soj koronavirusa prisutan je među nama, a preostaje nam samo nadati se najboljem, kaže Senka Ivanušec, ravnateljica CicibanaBJELOVAR – Od danas se nastava na području Bjelovarsko – bilogorske za sve osnovnoškolce od 5 do 8. razreda, te za sve srednjoškolce, osim maturanata, odvija po modelu C, odnosno online.

Nažalost, zbog sve većeg broja zaraženih učenika, I. Osnovna škola Bjelovar online je prebacila sve učenike pa su tako školske učionice potpuno prazne, a iz svojih domova nastavu će pratiti učenici matične škole, ali i svih područnih odjeljenja.

Model C

- Da, svi su naši učenici od danas online. Od 1. pa sve do 8. razreda. Ne mogu vam reći koliko je naših učenika ili djelatnika pozitivno na koronavirus, no ovu smo odluku donijeli zbog pogoršanja epidemiološke situacije u školi te porasta broja zaraženih među zaposlenicima i učenicima – kazala nam je ravnateljica te škole Martina Supančić pojasnivši kako takvu odluku podržavaju Gradski kao i Županijski stožer civilne zaštite, a imaju i podršku epidemiološke službe.

Prva osnovna škola Bjelovar prebacila je sve učenike na online nastavu/Foto: Grad Bjelovar
Prva osnovna škola Bjelovar prebacila je sve učenike na online nastavu/Foto: Grad Bjelovar

-Od ponedjeljka 29.03. do završetka proljetnog odmora, odnosno 11.04. 2021 prelazimo na model C (online rad) - svi učenici od 1. do 8. razreda (razredna i predmetna nastava). Od petka 2.4.2021. do nedjelje 11.4.2021. traje proljetni odmor učenika. Epidemiološka situacija će se i dalje pratiti te će se sukladno stanju donositi daljnje odluke, stoji na stranici I. OŠ.

Britanski soj

Da situacija nije najbolja niti u bjelovarskim vrtićima, potvrdile su nam ravnateljice tih pedagoških ustanova.

-Imamo jednu grupu u samoizolaciji jer je njihova odgojiteljica pozitivna na koronavirus. Sutra se vraćaju u svoj objekt, što ne znači da sličnih situacija neće biti i u narednim danima. Nažalost, britanski soj koronavirusa prisutan je među nama, a preostaje nam samo nadati se najboljem te i dalje provoditi sve epidemiološke mjere – kazala je Senka Ivanušec, ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban.

Slična je situacija i u Dječjem vrtiću Bjelovar, gdje bi se također sutra u njihov objekt u Radničkom naselju trebale vratiti grupe.

Povratak grupa

-Mi se uistinu pridržavamo svih propisanih mjera i neprestano smo u kontaktu s epidemiolozima, no ne možemo utjecati na ovakve situacije. Imamo 500-injak mališana, velik smo objekt s puno programa i naravno da se ovakve situacije događaju. Sutra nam se u Radničko naselje vraćaju dvije grupe, dok još jedna ostaje u samoizolaciji – kazala je ravnateljica gradskog dječjeg vrtića Anna Lauš dodavši kako su svi drugi objekti u funkciji.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar, Anna Lauš/Foto: Martina Čapo
Ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar, Anna Lauš/Foto: Martina Čapo

-Trudimo se mališanima olakšati cijelu ovu situaciju kako ne bi osjetili da se nešto događa, no nema miješanja grupa, zajedničkih obroka, aktivnosti i dijeljenja prostora dok sve ovo ne završi – zaključila je ravnateljica.