Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

Bjelovarska bolnica bespovratnim sredstvima fonda solidarnosti EU nabavila čak 9 novih uređaja

"To je onaj naš cilj i zadaća da osiguramo bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu našim građanima", poručio je župan Marko MarušićSredstva Fonda solidarnosti Europske unije koja su Hrvatskoj odobrena za saniranje šteta od potresa, na najbolji način iskoristila je i bjelovarska Opća bolnica „Dr. Anđelko Višić“. Iz tog izvora odobreno im je čak 12 projekata ukupne vrijednosti 353.518,60 eura. Što je sve učinjeno tim novcem županu Marku Marušiću i predstavnicima medija prezentirala je ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković, javlja BBŽ.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Nama je svaka kuna bitna, a ovo je uistinu veliki novac. Za 12 projekata odobreno nam je ukupno 376.371,73 eura, no zbog ostvarenih ušteda u nabavi u konačnici je iskorišteno 353.518,60 eura. Tim sredstvima nabavili smo ukupno devet medicinskih uređaja i izvršili potrebne radove na zgradi Internog odjela. Postavili smo gromobrane, izvršili sanaciju krovišta i uredili sve unutarnje zidove i sanirali oštećenja od potresa. Od medicinskih uređaja nabavili smo defibrilator, kupili smo dva respiratora, kolonoskop, holter EKG-a, ultrazvuk za intenzivnu i još nekoliko uređaja, sve zajedno u vrijednosti nešto više od 350 tisuća eura – kazala je ravnateljica Grbaš Bratković ističući da su u prijavi na natječaj bili najbrži i da su prijave bjelovarske bolnice zaprimljene od rednog broja jedan pa na dalje. 

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Ovo je za nas veliki plus, trudimo se, bili smo jako ekspeditivni i brzi i to je urodilo plodom, a ja sam zbog toga sretna i zadovoljna – kazala je ravnateljica te dodala kako je uvjerena da će sve što je učinjeno biti od koristi pacijentima zbog kojih sve ovo i rade kako bi im pružili što bolju i kvalitetniju uslugu.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Zadovoljstvo zbog ovako dobro iskorištenih bespovratnih sredstava Fonda solidarnosti EU izrazio je i župan Marko Marušić.

- U posljednjih godinu dvije imali smo priliku vidjeti da je u našu bolnicu doista stiglo puno novih uređaja i zato čestitam bolnici i na ovoj aplikaciji iz Fonda solidarnosti. Ovo je doista sreća u nesreći, svi bi bili sretniji da se potres nije dogodio, ali kad se već dogodio dobro je da smo iskoristili sredstva koja su na bila na raspolaganju i da smo ih utrošili na podizanje kvalitete zdravstvene zaštite naših građana. To je onaj naš cilj i zadaća da osiguramo bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu našim građanima – istaknuo je župan podsjetivši da Županija svojim mjerama tome sustavno i doprinosi. Još je istaknuo da će se nastaviti ulagati u ljude i opremu te podsjetio da je u tijeku i opremanje nove zgrade bolnice koja bi do kraja godine trebala biti većim dijelom opremljena, dok bi potpuno opremanje trebalo biti dovršeno do kraja iduće godine, javlja BBŽ.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Ništa se ne može riješiti preko noći, ali raduje me da idemo u dobrom i pozitivnom smjeru. Dakle, sve ovo što radimo je zbog svih nas, jer svi trebamo usluge naše bolnice. Cilj je osigurati što bolju i kvalitetniju uslugu i naravno smanjiti liste čekanja što je također jedan od ciljeva – zaključio je župan.

Dobijte informacij  odmah, zapratite nas na Facebooku!