Fotografija: Eva je trenutno na liječenju/Foto: Udruga Krijesnice/Privatni album
Eva je trenutno na liječenju/Foto: Udruga Krijesnice/Privatni album

Bjelovarčanke peku i prodaju kolače za Evu (9) koja se bori protiv leukemije: "Uključite se"

Trebalo bi ispeći dvije do tri vrste kolača i donijeti ih u vjeronaučnu dvoranu 16. ožujka. Kolači će se prodavati ispred crkve prije svake mise sljedeće nedjelje, 17. ožujkaBJELOVAR - Sutra, 9. ožujka u Domu kulture u Bjelovaru održat će se donacijski koncert benda Ringošpil namijenjen Evi Vitanović, malenoj Bjelovarčanki koja se bori s leukemijom. Jednu je bitku već dobila prije dvije godine, no bolest se vratila.

Kako bi obitelji pomogli u tim teškim vremenima, građani su kroz nekoliko akcija već pomogli prikupljanjem financijskih sredstava, a svoj doprinos sada su odlučili dati i članovi benda Ringišpil.

Kolači za prodaju

No, valu dobrote tu nije kraj.

Bjelovarčanka Alica Stančin jučer je na društvenim mrežama pozvala sve svoje sugrađane da pomognu na još jedan način kojeg se dosjetila druga Bjelovarčanka Ruža Polak.

- Trenutno se Eva nalazi na Rebru i prima kemoterapije. Moja Ruža Polak, žena nesebičnog i velikog srca dosjetila se da prodajom kolača ispred naše župne crkve Sv. Antuna u Bjelovaru sakupimo koju donaciju za pomoć obitelji male Eve. Kolači će se prodavati ispred crkve prije svake mise sljedeće nedjelje 17. ožujka i to u  07:00 09:00, 10:30, te 18:00 sati. Molim SVE moje Facebook prijatelje koji mogu pomoći da mi se jave ako žele sudjelovati u akciji. Svaka zainteresirana ženica bi trebala ispeći dvije do tri vrste kolača koji bi se trebali donijeti u vjeronaučnu dvoranu 16. ožujka od 18:00 do 19:00 sati.

Javite se na vrijeme

Radi se o 9-godišnjoj djevojčici koja se zajedno sa svojom obitelji bori kao lavica da ozdravi. Ukoliko želite pomoći, molim vas da se javite Ruži ili meni kako bi znali okviran broj žena koje će donijeti kolače kako bismo mogli nabaviti dovoljan broj kutija za prodaju, poručuje Bjelovarčanka Alica Stančin.

- Idemo još jednom pokazati kako Bjelovar ima veliko srce, zaključuje.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!