Fotografija: Terme Bjelovar dobile su prvog direktora/ Foto: Grad Bjelovar
Terme Bjelovar dobile su prvog direktora/ Foto: Grad Bjelovar

Bjelovarčanin Zvonimir Žarec izabran za prvog direktora Termi Bjelovar

Na natječaj za izbor člana Uprave - direktora Društva, pristigle su tri prijave – iz Bjelovara, Zagreba i Kutine. Svi kandidati zadovoljili su uvjete koji su traženi u natječaju, kažu iz GradaZvonimir Žarec iz Bjelovara izabran je za prvog direktora gradske tvrtke Terme Bjelovar d.o.o., izvijestili su iz bjelovarske Gradske uprave, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

" Nakon provedenog javnog natječaja, a na prijedlog Povjerenstva za provedbu natječajnog postupka, Skupština trgovačkog društva Terme Bjelovar d.o.o. danas je donijela Odluku kojom je za člana Uprave – direktora trgovačkog društva Terme Bjelovar d.o.o. za odmor, rekreaciju i turizam imenovala Zvonimira Žareca, diplomiranog ekonomista iz Bjelovara.

Tri kandidata

Novi direktor imenovan je na mandat od četiri godine, a glavne zadaće vezane su uz područje energetike, iskorištavanje prirodnih resursa, razvoj turističkog potencijala, kao i neophodno ulaganje u korištenje zelene energije.

Zvonimir Žarec ima dugogodišnje bankarsko iskustvo na rukovodećim mjestima što je zasigurno dobar temelj u vođenju trgovačkoga društva koje se tek razvija. Nije član nijedne političke stranke.

Inače, na natječaj za izbor člana Uprave - direktora Društva, kojega je raspisao Grad Bjelovar kao osnivač Termi Bjelovar d.o.o., pristigle su tri prijave – iz Bjelovara, Zagreba i Kutine. Svi kandidati zadovoljili su uvjete koji su traženi u natječaju, a priložiti su morali i detaljne prijedloge programa poslovanja za Terme Bjelovar d.o.o. u razdoblju od 2022. do 2026. te pokazati svoju viziju poslovanja trgovačkoga društva.

Odobreni projekti

Tvrtka Terme Bjelovar d.o.o. do sada nije imala nijednu zaposlenu osobu. Tijekom rujna Terme Bjelovar prijavit će projekt toplica, vrijedan oko 250 milijuna kuna, na javni natječaj u sklopu Nacionalnoga plana oporavka i otpornosti. Podsjetimo i da su Termama, kao partneru Gradu Bjelovaru, odobrena dva projekta za gradnju nove bušotine u naselju Veliko Korenovo, koji se odnose na sufinanciranje za izradu dokumentacije vrijedne oko 2 milijuna kuna te sufinanciranje gradnje same bušotine vrijedne 25 milijuna kuna. Projekti su sufinancirani Programom „Energija i klimatske promjene“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kojega financiraju Lihtenštajn, Norveška i Island u svojstvu zemalja donatora te programskog partnera Energetskog instituta Hrvoje Požar, stoji u priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornica Grada Bjelovara Kristina Turković Lovrić.

Direktor nekoliko tvrtki

Dodajmo i to da je uz priopćenje o izboru direktora proslijeđen i njegov životopis, u kojem se, pored ostalog, navodi da je Zvonimir Žarec rođen je 9. kolovoza 1970. godine u Zagrebu.

- Srednju Ekonomsku školu završava u Bjelovaru, a potom i Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer Marketing. Poslovnu karijeru započinje 1995. godine u Ministarstvu financija, a godinu kasnije zapošljava se u tadašnjoj Bjelovarskoj banci d.d., gdje gradi karijeru i već 1998. postaje direktorom bjelovarske poslovnice.

Od 2000. godine je direktor Komercijalnog centra Bjelovar Erste & Steiermärkische banke, dok 2006. odlazi u Kamen Sirač kao financijski direktor, no već godinu kasnije vraća se ponovno u Erste banku. Bio je direktor za financije Bio plina Gudovac te voditelj bjelovarske podružnice PO gospodarstvo za pravne osobe pri Raiffeisen Bank Austria, piše u životopisu novog direktora.