Fotografija: Bjelovarčanin Filip Sabljić sretan je što je pronašao posao/Foto: Martina Čapo
Galerija
Bjelovarčanin Filip Sabljić sretan je što je pronašao posao/Foto: Martina Čapo

Bjelovarčanin Filip Sabljić: "Svi su na dobitku, ja imam posao, Opuzenci tržište, a građani svježe mandarine"

Dvaput tjedno iz Opuzena u Bjelovar stižu netom ubrane mandarine, a osim njih možete kupiti domaće maslinovo ulje, suhe smokve i arancine. Kroz nekih mjesec dana bit će limuna, šipka i kivija
BJELOVAR – Prije dva dana u Bjelovar su stigle opuzenske mandarine. I to taman na vrijeme da prije pravog jesenskog vremena praćenog kišom i hladnoćom počnemo s dnevnim unosom vitamina. Osim kraljice jesenskog voća – mandarine, na štandu preko puta Inine benzinske na Trgu Hrvatskih branitelja, dočekat će vas i arancini, suhe smokve i kvalitetno domaće maslinovo ulje.

<p>Bjelovarčani su dobri kupci jer cijene domaći i svježe ubrani proizvod/Foto: Martina Čapo</p>

Bjelovarčani su dobri kupci jer cijene domaći i svježe ubrani proizvod/Foto: Martina Čapo

Suradnja je ovo između Opuzenaca i Bjelovarčana koja traje već osam godina, a svi jako dobro pamtimo godine kada se za opuzenske mandarine stajalo u redu dugom nekoliko stotina metara i to od ranoga jutra.

<p>Bjelovarčanin Filip Sabljić svakodnevno prodaje mandarine za Opuzence, te je veoma zadovoljan što je pronašao posao/Foto: Martina Čapo</p>

Bjelovarčanin Filip Sabljić svakodnevno prodaje mandarine za Opuzence, te je veoma zadovoljan što je pronašao posao/Foto: Martina Čapo

Danas redova nema jer su Opuzenci sa svojim proizvodima Bjelovarčanima na raspolaganju svakoga dana. Osim zdravih i domaćih poljoprivrednih proizvoda, hvalevrijedno je i zaposlenje Bjelovarčana koji za Opuzence prodaje voće na štandu. Njegovo ime je Filip Sabljić.

Pronašao posao

-Svaki sam dan ovdje, od 8 sati ujutro pa sve dok ne padne mrak, tamo negdje iza 18. Ako je baš ružno i kišno, odem ranije kući, a nešto kraće prodajem voće nedjeljom.

<p>Bjelovarčani od Opuzenaca također mogu kupiti arancine i suhe smokve/Foto: Martina Čapo</p>

Bjelovarčani od Opuzenaca također mogu kupiti arancine i suhe smokve/Foto: Martina Čapo

Zadovoljan sam jer sam ovom suradnjom između dva grada pronašao posao, ovo je druga godina kako radim za prijatelje Opuzence – priča nam Bjelovarčanin Filip i dodaje kako su glavni krivci za prodaju opuzenskih mandarina u Bjelovaru Dragan Nikolić i Sanja Sarardžić.

Svježe ubrano voće

Kako bi Bjelovarčani redovito imali priliku kupovati svježe ubrane proizvode, Sanjin suprug i Dragan Nikolić dvaput tjedno dovoze netom ubrane mandarine u Bjelovar. No, osim u glavni županijski grad, voće dostavljaju i u još nekoliko gradova u BBŽ, pa se slobodno može reći kako su se Opuzenci već udomaćili u našim krajevima.

<p>Domaće maslinovo ulje također je u ponudi/Foto: Martina Čapo</p>

Domaće maslinovo ulje također je u ponudi/Foto: Martina Čapo

-Kroz nekih mjesec dana bit će limuna, šipka i kivija. Bjelovarčani su zapravo jako dobri kupci. Cijene domaće proizvode i rado ih kupuju tako da su svi na dobitku. Ja sam pronašao posao, Opuzenci sigurno tržište, a građani svježe i domaće voće – zaključio je Filip kojega ni kiša ne ometa u prodaji mandarina. Nešto je ranije ove godine krenula zezati, kaže nam, no neće ga obeshrabriti. Kao ni građane u kupovini, uvjeren je.