Fotografija: Roditelji će moći besplatno upisati treće dijete čak i ako su mu starija braća i sestre školarci / Damir Krajač/CROPIX
Roditelji će moći besplatno upisati treće dijete čak i ako su mu starija braća i sestre školarci / Damir Krajač/CROPIX

Treće i svako sljedeće bjelovarsko dijete u obitelji imat će besplatan vrtić

do sada su besplatan smještaj za treće i svako slijedeće dijete ostvarivale obitelji čije je prvo dvoje djece bilo u vrtiću, a sada se to proširuje sve dok ona pohađaju osnovnu školu.Bjelovarski gradski vijećnici idući utorak na svojoj sjednici trebali bi donijeti petu izmenu Odluke o utvrđivanju mjerila za sudjelovanje roditelja - korisnika usluga u cijeni programa Dječjeg vrtića, kojom kako stoji u obrazloženju: “Roditelji/skrbnici s više djece ostvaruju pravo na umanjenje sudjelovanja u cijeni programa, a Grad Bjelovar će za treće i svako slijedeće dijete u vrtiću preuzet plaćanje u cijelosti, ako je prvo i drugo dijete polaznik osnovne škole".

Podsjetimo, do sada su besplatan smještaj za treće i svako slijedeće dijete ostvarivale obitelji čije je prvo dvoje djece bilo u vrtiću, a sada se to proširuje sve dok ona pohađaju osnovnu školu.

Ako ova odluka bude izglasana, a za očekivat je da hoće, s obzirom da to prijedlog stranke Akcija bjelovarsko bilogorske, koja zajedno s HDZ-om i HSLS-om drži većinu u bjelovarskom Gradskom vijeću, stupit će na snagu s prvim danom 2021. godine.

- Drago mi je da se ova odluka ponovno našla na dnevnom redu, s obzirom da je iz opravdanih razloga prouzrokovanih situacijom oko korana krize, prolongirana prije nekoliko mjeseci. Ovo je naš doprinos natalitetu i pomoć mladim obiteljima, rekla nam je Zdenka Henc - predsjednica Akcije bjelovarsko bilogorske.

U proračunu Grada Bjelovara za 2021. godinu za ovu stavku predviđeno je 400.000 tisuća kuna.