Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Grad Bjelovar

Bjelovar sufinancirao obnovu pročelja obiteljske kuće u povijesnoj jezgri grada

Ukupna vrijednost obnove pročelja na toj zgradi iznosi 55.596,00 eura, od čega Grad Bjelovar subvencionira 50 posto, tj. 27.798,00 euraGrad Bjelovar nastavlja sufinancirati sanacije i obnove pročelja i krovova unutar kulturno-povijesne cjeline grada Bjelovara. Ugovoreno je ukupno 12 potpora u ukupnoj vrijednosti oko milijun eura. Najveći iznos potpore Grada iznosi 50 posto, tj. 30 tisuća eura po građevini za cjelovitu obnovu i 15 tisuća za djelomičnu. Grad Bjelovar je u svom proračunu za te potpore ove godine osigurao 301.137,65  eura.

Prva obnova pročelja obiteljske kuće u Ul. T. G. Masaryka je završena i nju je jutros obišao gradonačelnik Dario Hrebak.

Ukupna vrijednost obnove pročelja na toj zgradi iznosi 55.596,00 eura, od čega Grad Bjelovar subvencionira 50 posto, tj. 27.798,00 eura.

Povijesna jezgra

- Ova prekrasna, gotovo stotinu godina stara obiteljska kuća nalazi se u Massarykovoj ulici i vlasništvo je  Mire Milunovića. Samom obnovom njezina pročelja, što je Grad Bjelovar sufinancirao s 28 tisuća eura, naš grad je postao još malo ljepši, poručuju iz Grada.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Obnovljeni dom obitelji Milunović obišao je i gradonačelnik Dario Hrebak koji je istaknuo kako je Grad i do sada, a i u budućnosti će sufinancirati sve obnove pročelja i krovišta u povijesnoj jezgri, koje vlasnici prijave na Javni poziv.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!