Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Grad Bjelovar

Bjelovar od države dobio više od 553.000 eura za dva dječja vrtića: "Smještaj je to za 56 djece"

Sadašnji mjesni dom u Ulici Andrije Mohorovičića postat će jaslice u kojima će biti smješteno 24 djece. A dogradit će se i jaslice u Frankopanskoj za dodatne dvije skupine, odnosno za 32 djeceGradonačelniku Bjelovara Dariju Hrebaku predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručio je dva ugovora. Riječ je o ugovorima važnima za grad i povećanje kapaciteta za smještaj vrtićke djece.

Jedan se ugovor odnosi na sufinanciranje rekonstrukcije i prenamjene sadašnjeg mjesnog doma u Ulici Andrije Mohorovičića, koji će postati jaslice i imati kapacitet za smještaj 24 djece. Za tu je namjenu odobreno 229.346,00 eura.

Dvije nove dječje skupine

Drugi ugovor vrijedan je 324.096,00 eura, koji će se utrošiti za rekonstrukciju i dogradnju jaslica u Frankopanskoj ulici za dodatne dvije skupine djece - jasličku i vrtićku, odnosno za ukupno 32 djece.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Podsjetimo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je Gradu Bjelovaru bespovratna sredstva za dva ta projekta, koja su sufinancirana iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021. - 2026. putem javnog poziva „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv“.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!