Fotografija: Ukupna vrijednost vozila iznosi 182 tisuća eura/ Foto: BBŽ
Galerija
Ukupna vrijednost vozila iznosi 182 tisuća eura/ Foto: BBŽ

Bjelovar i Daruvar dobili nova vozila hitne pomoći: "Ukupno su vrijedna 182" tisuća eura"

Prosječna starost vozila Zavoda za hitnu medicinu iznosi sedam godina, a sada smo to smanjili na šest", poručio je župan Marko MarušićZavod za hitnu medicinu BBŽ u suradnji s osnivačem Bjelovarsko-bilogorskom županijom nabavio je dva nova vozila hitne medicinske pomoći.

Prema riječima župana Marka Marušića, koji je danas ravnatelju Zavoda Nenadu Mrzlečkom predao ključeve, ukupna vrijednost nabavljenih vozila iznosi 182 tisuće eura.

Nikad veća ulaganja

- Ovo je nastavak ulaganja u vozni park Zavoda za hitnu medicinu, čija je prosječna starost sedam godina, s prosječnom kilometražom 170 tisuća kilometara po vozilu, a s ova dva vozila spustili smo prosječnu starost na šest godina. Naš cilj je konstantno ulagati u vozni park, jer time osiguravamo sigurnost pacijenata, ali i zaposlenika. Prošle godine povećali smo iznos decentraliziranih sredstava za Zavod, a u idućoj godini planiramo nova dva vozila hitne pomoći te jedno za sanitet, poručio je župan Marko Marušić.

Župan Marušić predao je ključeve ravnatelju Zavoda Nenadu Mrzlečkom/ Foto: BBŽ
Župan Marušić predao je ključeve ravnatelju Zavoda Nenadu Mrzlečkom/ Foto: BBŽ
Vozila su opremljena po svim standardima/ Foto: BBŽ
Vozila su opremljena po svim standardima/ Foto: BBŽ

Dodao je i to da s prvim danom 2024. godine sva sanitetska vozila Doma zdravlja prelaze u Zavod za hitnu medicinu.

- Riječ je zapravo o nastavku ulaganja u zdravstveni sustav te podizanju kvalitete zdravstvene zaštite. Imamo nikad veća ulaganja u Dom zdravlja, koja bez energetskih obnova iznose preko 600 tisuća eura, istaknuo je Marušić.

Po jedno vozilo u Daruvar i Bjelovar

Zahvalu na novim vozilima iskazao je i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Nenad Mrzlečki.

- Od srca zahvaljujem Županiji i županu što su prepoznali potrebe modernizacije naše ustanove, tim više što prethodnih godina nismo imali gotovo nikakva ulaganja. Samo kroz DEC sredstva dobili smo 2,4 milijuna kuna, a godinu prije taj iznos bio je oko 800 tisuća kuna. Nova vozila opremljena su sukladno standardu Zavoda i sukladnoj hrvatskoj normi, kazao je Mrzlečki dodavši da je jedno vozilo ide u Daruvar, a drugo će ostati u Bjelovar.

S novim vozilima smanjena je prosječna starost voznog parka Zavoda za hitnu medicinu/ Foto: BBŽ
S novim vozilima smanjena je prosječna starost voznog parka Zavoda za hitnu medicinu/ Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!