Fotografija: Kup kreće iduće srijede, još se stignete prijaviti/Foto: Urbana kviz priča Daruvar, Privatni album
Galerija
Kup kreće iduće srijede, još se stignete prijaviti/Foto: Urbana kviz priča Daruvar, Privatni album

BITKA ZA 4000 EURA! Šargač i Žukina vodit će legendarni pub kviz koji prvi put stiže u Daruvar

"Kvizaški kup kreće iduće srijede i trajat će 12 tjedana. Osim zabave, druženja i novog znanja, smiješi vam se i 4 tisuće eura", kaže Juraj Šargač kojemu će ovo biti prvi voditeljski angažmanDARUVAR – Svima dobro znani mladi Daruvarčani, ujedno strastveni kvizoljupci Juraj Šargač i Leo Žukina, zasukali su rukave i uhvatili se organizacije jedinstvenog pub kviza pod imenom "Urbana kviz priča" koji u sklopu svog Kvizaškog Kupa po prvi puta dolazi i u Daruvar – točnije u Caffe Bar Snack.

Riječ je o urbano dobrom kvizu općeg znanja kojeg karakteriziraju odlična pitanja, dobra atmosfera i fenomenalne nagrade, a koji započinje u srijedu 27. rujna od 20 sati.

Zabava, druženje i novo znanje

- Pozivam vas jer ćemo, između ostalog, kviz voditi Leo Žukina i ja, što će sigurno biti zanimljivo, na neki način. Za prijave ekipa javite se meni ili Leu ili na Insta profil u opisu slike, poručio je Juraj preko društvenih mreža.

Foto: Urbana kviz priča Daruvar
Foto: Urbana kviz priča Daruvar

Upitali smo Juraja još neke detalje kako bi se u ovu dobru priču koja uključuje zabavu, druženje, ali i nova znanja uključilo što više ljudi.

- To je zapravo klasični pub kviz koji funkcionira kao i svaki drugi - tako da se unaprijed prijave ekipe od troje do petero članova, plate simboličnu kotizaciju i sudjeluju u svojevrsnoj franšizi kvizova Urbana kviz priča. Dolaze organizatori iz Zagreba koji su i mene "vrbovali" da im pomognem oko organizacije u Daruvaru. Budući da je i Leo tu "doma" kada govorimo o pub kvizovima, nas smo se dvoje zajedno primili posla, priča nam Juraj koji dodaje kako u ovoj kvizaškoj priči sudjeluje oko 40 gradova.

Juraj i Leo jako su dobri prijatelji, a zajedno su prihvatili ovaj novi izazov/Foto: Privatni album
Juraj i Leo jako su dobri prijatelji, a zajedno su prihvatili ovaj novi izazov/Foto: Privatni album

- Svaki će grad imati svoju malu ligu koja počinje iduće srijede, 27. rujna i trajat će12  tjedana, bit će znači 12 kola, a održavat će se svake srijede. Ekipe će imati prikazana pitanja na projektoru, bit će dva, tri seta takvih pitanja različitih tipova. Neka s ponuđenim odgovorima, neka bez, s nekim asocijacijama, s glazbenim isječcima i slično, pojašnjava Šargač i dodaje kako sudionike čekaju i bogate nagrade.

Bogate nagrade

- Nagrade su sponzorske, koliko mi uspijemo dogovoriti na lokalnoj razini. No, bit će tu nagrada i od sponzora u Zagrebu. i Tako svakoga tjedna za prva tri mjesta, predzadnje mjesto i nekoliko nagrada u sredini! Pobjednik ukupne lige u Daruvaru osvaja brojne sponzorske pakete, osigurava svoje mjesto na velikom finalu u Zagrebu i bori se za veliku nagradu od 4000 eura! Također, ukoliko je neka ekipa osvojila barem dva puta kviz, ulazi u finale i borbu za 1000 eura, pojašnjava Šargač koji se po prvi puta uhvatio ovakvog posla.

- Ovo mi je interesantan izazov. Dosad sam sudjelovao u kvizovima, Milijunašu i dvaput u Potjeri. Bilo mi je super, no sada je ovo prilika da se okušam u voditeljskom poslu, kao netko tko u rukama ima mikrofon, kaže Šargač koji prihvaćanjem voditeljskog angažmana gubi pravo natjecanja. No, kaže nam, prežalit će to.

Foto: Urbana kviz priča Daruvar
Foto: Urbana kviz priča Daruvar
Foto: Urbana kviz priča Daruvar
Foto: Urbana kviz priča Daruvar

Ekipe se javljaju, no podsjeća da Daruvarčani imaju još tjedan dana vremena.

Veliko finale u Zagrebu

- Bio bih presretan kada bi se javilo i previše ekipa i da moramo raditi neku selekciju. Pozivam još jednom sve ljude dobre volje da se jave i da nam se pridruže. Kulminacija svega ovoga je veliko finale u Zagrebu. Na tom će događaju sudjelovati sve ekipe iz svih gradova i naravno, borit će se za glavnu nagradu od 4 tisuće eura. U svakom slučaju, dobra motivacija za uključiti se. Zabava je zagarantirana, poručuje Šargač koji je uvjeren da će se svi skupa odlično zabaviti.

Ujedno je pohvalio i svog prijatelja Lea Žukinu koji ima nešto više voditeljskih utakmica u nogama od njega.

Osvojenim iznosom ovaj mladi Daruvarčanin i više je nego zadovoljan, a već ima plan kako će potrošiti novac/Foto: Screenshot You tube
Osvojenim iznosom ovaj mladi Daruvarčanin i više je nego zadovoljan, a već ima plan kako će potrošiti novac/Foto: Screenshot You tube
Juraj je prije desetak godina s kolegama iz tadašnjeg benda
Juraj je prije desetak godina s kolegama iz tadašnjeg benda "Dvaput Tjedno" zasvirao u Daruvaru na stepenicama ispred "robne kuće"/Foto: Privatni album

- Sada je u Muzeju, nedavno je držao predavanje o Domovinskom ratu, radio je kao nastavnik u školi, tako da mu govoriti pred više ljudi nije stran pojam. No, nas smo dvoje jako dobri prijatelji i vjerujem da će to sve ispasti sjajno, optimističan je Juraj.

Za sve one koji još možda ne znaju - Juraj je dobra duša Daruvara i bas gitarist glazbenog sastava Cota G4. I osvajač 64 tisuće kuna na kvizu Tko želi biti milijunaš?

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!