Fotografija: Foto: Teo Petr Photography
Galerija
Foto: Teo Petr Photography

Bira se najljepša slika s likovne kolonije u Siraču: "Imat će posebno mjesto na Danima šljiva!"

„Do sada nismo imali ovakav izbor, a najljepšu sliku odlučili smo birati kako bismo našim umjetnicima dali dodatni motiv i poticaj da nam dođu u Sirač“, kaže sirački načelnik Igor SupanNezaobilazni dio poznate manifestacije Dani šljiva i rakija u Siraču posljednjih desetak godina jest i likovna kolonija koja uvijek okupi velik broj umjetnika. Na njoj uvijek nastanu zanimljive umjetnine među kojima će se od ove godine birati najljepša.

Općina Sirač je, naime, na svojoj Facebook stranici objavila fotografije svih 15-radova nastalih na prošlogodišnjim Danima šljiva i rakija te je pozvala pratitelje da biraju najljepšu.

Posebno mjesto

- Do sada nismo imali ovakav izbor, a najljepšu sliku odlučili smo birati kako bismo našim umjetnicima dali dodatni motiv i poticaj da nam dođu u Sirač te budu dijelom naše kolonije. Glasovanje je otvoreno do 12. kolovoza, a slika koja bude proglašena najljepšom bit će izložena na posebnom mjestu tijekom ovogodišnjih Dana šljiva – otkriva sirački načelnik Igor Supan.

Načelnik Općine Sirač Igor Supan/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Načelnik Općine Sirač Igor Supan/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

I ove godine na likovnu koloniju trebali bi stići umjetnici iz različitih dijelova Hrvatske, otkriva nam jedna od organizatorica ovog kulturnog događanja, Dalija Penezić.

- Tijekom svih ovih godina imali smo goste iz Daruvara, Bjelovara, Koprivnice, Križevaca, Belog Manastira, čak i iz Subotice te BiH. Umjetnici nam rado dolaze u goste i uvijek se oduševe našom prirodom, ali i svime što imaju priliku vidjeti na našoj manifestaciji. Prekrasno je što svako naše mjesto ima neku svoju posebnost, a u siračkom slučaju to su šljive – kaže Penezić.

Foto: Teo Petr Photography
Foto: Teo Petr Photography

Sadržaji za najmlađe

Dodaje kako likovna kolonija neće izostati niti ove godine, a u planu je i posebno iznenađenje za najmlađe.

- Lani je velik broj djece izrazio želju za slikanjem, a ove godine smo im to odlučili omogućiti. Organizirat ćemo prigodnu radionicu za sve zainteresirane, a u planu je i oslikavanje lica. O detaljima će svi biti obaviješteni na vrijeme – kaže Penezić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!