Fotografija: Vladimir Bilek, zamjenik gradonačelnika Daruvara za češku manjinu/Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Vladimir Bilek, zamjenik gradonačelnika Daruvara za češku manjinu/Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Bilek: "Ne mislimo svi da župan Bajs nije napravio dovoljno za naš kraj i on ima moju punu podršku"

"Istina je da se uvijek može više, no mogao bi nabrojati mnoge projekte na kojima smo surađivali i surađujemo sa Bjelovarsko-Bilogorskom županijom i županom Bajsom", kaže BilekŽupanija Bjelovarsko-bilogorske županije u ponedjeljak je na svojoj Facebook stranici objavila tekst s kojim su podsjetili da je županu Damiru Bajsu prije dvije godine Gradsko vijeće Daruvara dodijelilo priznanje počasnog građanina Daruvara.

Ova objava bila je svojevrstan odgovor župana Damira Bajsa na dvije prošlotjedne izjave gradonačelnika Damira Lneničeka u kojima je on optužio župana da je unazadio županiju te da projekte gradova i općina želi prikazati kao svoje. 

Bitka za poziciju

Riječ je, naravno, o početku kampanje za lokalne izbore u kojoj gradonačelnik Daruvara podržava kandidata HDZ-a Marka Marušića koji želi zamijeniti Damira Bajsa na čelu županije.

MojPortal.hr prenio je objavu sa službene županijske Facebook stranice i potom pitao gradonačelnika Daruvara Lneničeka za komentar, a on je rekao: 

- Vidio sam tu objavu i mogu samo reći kako mi je jako žao što smo mu uručili to priznanje jer nije opravdao naša očekivanja. Od njega smo očekivali puno više. 

Nakon objave članka, uredništvu se javio i Vladimir Bilek, zamjenik gradonačelnika Daruvara za češku nacionalnu manjinu, koji nam je poslao svoju reakciju na navedeni događaj koju prenosimo u cjelosti:    

Brojni projekti 

"Poštovano uredništvo MojPortal.hr-a, s obzirom na pročitane navode i natpise na vašim stranicama morao sam reagirati, pa Vas molim da mi dozvolite da kažem slijedeće.

Možda gradonačelnik Lneniček misli da župan Damir Bajs nije napravio ništa ili nedovoljno za daruvarski kraj. 

No ne mislimo svi tako. 

Istina je da se uvijek može više, no mogao bi nabrojati mnoge projekte na kojima smo surađivali i surađujemo sa Bjelovarsko-Bilogorskom županijom i županom Damirom Bajsom, poput energetske obnove, rekonstrukcije, dogradnje i opremanja škola. Izgradnja budućeg učeničkog doma u Daruvaru. Izgradnje i rekonstrukcije pješačkih staza, mostova i cesta. Potpora radu udrugama, ustanovama i institucijama, rješavanje problema u Vodoprivredi s kojim se sprječava da gotovo stotinjak ljudi ostane bez posla i mnogi drugi...

Župan Damir Bajs i dalje ima moju potporu, zamjenika gradonačelnika grada Daruvara i saborskog zastupnika te zahvalu za sve što županija čini za naš Grad i sve ljude koji žive na ovom području.

Prepucavanje u medijima sigurno nije način da Daruvar nastavi svoj put prema naprijed. 

Jedini način je, da nastavimo sa ostvarivanjem programa i projekata za koje su nam sugrađani dali povjerenje na proteklim izborima i da u suradnji s njima i službama pripremimo programe i projekte za naredno razdoblje s kojima ćemo tražiti potporu na nadolazećim izborima. Razvoj Daruvarskih toplica kao pokretača i nositelja glavnine turističke, lječilišne i marketinške ponude je za Daruvar zasigurno jedan od glavnih projekata na županijskoj razini", stoji u priopćenju Vladimira Bileka.