Fotografija: Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (ilustracija)
Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (ilustracija)

Besplatno cijepljenje protiv pneumokone upale pluća sutra u Bjelovaru. Evo detalja...

Na cijepljenje mogu doći osobe koje još nisu cijepljene cjepivom protiv pneumokoka, a broj doza je ograničen, poručuju iz Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županijeU Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije u ulici Matice Hrvatske 15 u Bjelovaru 30. lipnja provodit će se cijepljenje protiv pneumokokne upale pluća.

Svi koji se žele cijepiti mogu to učiniti bez prethodne najave gore navedenog datuma u vremenu od 9 do 12 sati u dvorišnoj zgradi Zavoda za javno zdravstvo BBŽ-a na 1. katu.

Obavezna zdravstvena

- Cijepljenje protiv pneumokoka je preporučeno i besplatno za osobe s funkcionalnom ili anatomskom asplenijom, imunokompromitirane osobe, te imunokompetentne osobe s kroničnim bolestima srca, pluća, bubrega, jetre, dijabetesom melitusom, alkoholizmom, kohlearnim implantatima te stanjima koja dovode do izloženosti cerebrospinalnog likvora infekciji - poručuju iz Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije i poručuju građanima koji se žele cijepiti da obavezno ponesu zdravstvenu iskaznicu.

Na cijepljenje mogu doći osobe koje još nisu cijepljene cjepivom protiv pneumokoka, a broj doza je ograničen.