Fotografija: Malo amatersko kazalište Maska organizira prvi ciklus besplatnih dramskih radionica za djecu u dobi od 10 do 14 godina/Foto: Vladan Ivković
Galerija
Malo amatersko kazalište Maska organizira prvi ciklus besplatnih dramskih radionica za djecu u dobi od 10 do 14 godina/Foto: Vladan Ivković

Besplatne dramske radionice za djecu u bivšem disku u Daruvaru

Svi zainteresirani mogu se javiti učitelju Ivkoviću na broj telefona: 098 9618 132 ili doći na prvu radionicu. Važno je obući trenirku i tenisice kako bi mogli sudjelovati u različitim fizičkim aktivnostimaDaruvarsko Malo amatersko kazalište Maska organizira prvi ciklus besplatnih dramskih radionica za djecu u dobi od 10 do 14 godina tijekom svibnja i lipnja u Društveno-kulturnom centru Daruvar i to svakog utorka i četvrtka od 19 do 20.30 sati, osim utorka 25. svibnja i četvrtka 27. svibnja. Prva radionica počet će već u utorak, 4. svibnja.

Članovi Malog amaterskog kazališta Maska/Foto: Vladan Ivković
Članovi Malog amaterskog kazališta Maska/Foto: Vladan Ivković

Radionice se temelje na kazališnim igrama, vježbama i dramskim improvizacijama, a usmjerene su prema dramskom odgoju. Djeca će kroz dramske igre i vježbe naučiti dramske tehnike i improvizacije, razvijati društvene vještine, jačati i razvijati vještine javnog govorenja i javnog nastupa, razvijati scensku imaginaciju i osjećaj za scenski prostor, istraživati što sve mogu vlastitim glasom, pokretom i tijelom, jačati samopouzdanje i tako se približiti kazališnoj umjetnosti.

- Prva radionica će biti uvodna, da se svi upoznamo i da vidimo odaziv i uzrast djece pa ćemo napraviti daljnji raspored. Nadam se da će biti veliki broj zainteresiranih s obzirom da ove, a ni prošle godine nismo imali dramskih aktivnosti. Cilj radionica je da djeca što kvalitetnije provedu slobodno vrijeme, da se upoznaju s dramskom umjetnosti i druženjem na temelju dramskih igara i vježbi - rekao nam je Vladan Ivković, voditelj radionica, inače i učitelj hrvatskoga jezika i dramski pedagog u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Daruvar.

Amatersko kazalište

Inače, nositelj radionica je Malo amatersko kazalište Maska koji trenutno broji desetak članova koji su upravo ovakvim radionicama krenuli u kazališne vode, a sada nastupaju u različitim kazališnim predstavama.

Članovi Malog amaterskog kazališta Maska u predstavi/Foto: Vladan Ivković
Članovi Malog amaterskog kazališta Maska u predstavi/Foto: Vladan Ivković

- Ako sve bude u redu s epidemiološkom situacijom, kazalište će krenuti raditi od jeseni pa se nadam da će se određeni broj polaznika ovog ciklusa pridružiti našem kazalištu - istaknuo je Vladan Ivković.

Prikladna odjeća

Polaznici ne trebaju ništa ponijeti na prvu radionicu, jedino je važno da dođu u trenirkama i tenisicama kako bi mogli sudjelovati u različitim fizičkim aktivnostima u vanjskom prostoru Društveno-kulturnog centra, točnije amfiteatra.

- Dozvoljen broj polaznika je dvadeset, ali ako kojim slučajem bude i više, možda ih podijelimo u dvije skupine. Isto tako, polaznici nisu obavezni dolaziti na svaku radionicu jer nećemo raditi predstavu. Mogu se izmjenjivati, izostati ili čak dovesti i svoje prijatelje, ali sve u okvirima epidemioloških mjera - dodaje Vladan Ivković.

Svi zainteresirani mogu se javiti učitelju Ivkoviću na broj telefona: 098 9618 132 ili doći na prvu radionicu. Kalendar s točnim rasporedom radionica možete pogledati na internetskim stranicama Astronomskog društva Kumova slama Daruvar.