Fotografija: Foto: Grad Čazma/D. Kirin
Foto: Grad Čazma/D. Kirin

Besplatna radionica za poduzetnike u Čazmi: Kako do EU novca za energetsku učinkovitost

Radionica će se održati sutra, 2. srpnja, s početkom u 11 sati u Multifunkcionalnom centru u ČazmiKako bi im olakšao prijavu na aktualne europske projekte, Grad Čazma je za svoje poduzetnike organizirao besplatnu edukativnu radionicu koja će se održati sutra, 2. srpnja, s početkom u 11 sati u Multifunkcionalnom centru u Čazmi.

Svi su dobrodošli

Pozvani su i dobrodošli svi potencijalni prijavitelji projekata na javni Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava potpora poduzećima za tranziciju na energetski resursno učinkovito gospodarstvo.

- Predmet ovog poziva je poticanje proizvodnih ulaganja malih i srednjih te srednje kapitaliziranih poduzeća iz energetski intenzivnih industrija, koja će rezultirati energetski i resursno učinkovitijim gospodarstvom kroz promicanje kružnog gospodarstva uvođenjem resursne učinkovitosti u proizvodni ciklus i životni vijek proizvoda, uključujući održivu opskrbu primarnim i sekundarnim sirovinama i/ili dekarbonizaciji, povećanju korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenju emisija energetski intenzivnih industrija – kažu u Gradu.

Sredstva iz NPOO-a

Sredstva za ovaj javni poziv osigurana su u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti, ukupno 145 milijuna eura, dok je minimalni iznos bespovratnih sredstava po poduzetniku 70 tisuća eura, a maksimalni 4,5 milijuna eura. Prijave se mogu podnositi već od 15. srpnja, dok je krajnji rok 31. siječnja 2025.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!