Fotografija: Foto: Freepik
Foto: Freepik

Bebe su zakon, no katkad rade čudne stvari: "Evo što vas sve može zabrinuti bez razloga"

Novorođenčad nemaju funkcionalne suzne kanale sve do dobi između 3 i 12 tjedana. Oni, međutim, imaju bazalne suze koje održavaju oči podmazanimaBebe su zakon, no nekada pokazuju neke čudne trikove koji bi više odgovarali hororu nego vašoj udobnoj dječjoj sobi ukrašenoj zečićima. 

Evo nekoliko potencijalno alarmantnih ponašanja novorođenčadi oko kojih se ne morate brinuti, piše Mamin kutak.

Imaju gotovo 100 kostiju više od odraslih

Odrasle osobe imaju 206 kostiju. Novorođenčad ima mnogo impresivniji broj od 300. S vremenom će se mnoge od "dodatnih" kostiju vaše bebe učvrstiti i srasti - ili okoštati, a njihov će se ukupni broj polako smanjivati i zaokružiti na nešto više od 200.

Ne liju suze

Dok novorođenčad PRILIČNO puno plače, ona nemaju funkcionalne suzne kanale sve do dobi između 3 i 12 tjedana. Oni, međutim, imaju bazalne suze koje održavaju oči podmazanima. S vremenom će se pokazati i te prave suze!

Dobivaju prištiće

Smatra se da su majčini hormoni uzrok brojnih akni kod dojenčadi. Ovi prištići obično nestaju u prvim tjednima i mjesecima novorođenčeta..

Pili su vlastitu mokraću

Naravno da bebe moraju piškiti u maternici. Gutanje urina savršeno je prirodan dio života u trećem tromjesečju – bebe piju oko litre amnionske tekućine dnevno.

Čudno dišu

Taj lepršav i nepravilan bebin dah može se činiti pomalo zabrinjavajućim, ali to je potpuno normalan dio života novorođenčeta.

Potrebno je malo vremena da bebe nauče regulirati svoj obrazac disanja, tako da ovo lepršavo disanje signalizira njihove prve pokušaje da nauče, piše Mamin kutak.

Dobijete informaciju odmah, pratite nas nFacebooku!