Fotografija: U tekućoj, 2023. godini za financiranje programa i projekata udruga predviđeno je 66 tisuća eura, što je za 43 tisuće eura povećanje u odnosu na prošlu godinu/Foto: BBŽ
Galerija
U tekućoj, 2023. godini za financiranje programa i projekata udruga predviđeno je 66 tisuća eura, što je za 43 tisuće eura povećanje u odnosu na prošlu godinu/Foto: BBŽ

BBŽ udrugama dodijelila potpore: "Novac koristimo za obilježavanje pogibije naše djece"

"Obilazimo sva mjesta gdje su naši branitelji poginuli. Svake godine obiđemo jedan grad i jednu bojišnicu. Također, obilježavamo državne praznike", kazala je Nada HegedićBJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je danas ugovore o dodjeli financijskih sredstava udrugama i vjerskim zajednicama za programe i projekte od interesa za opće dobro.

U tekućoj, 2023. godini za financiranje spomenutih programa i projekata predviđeno je 66 tisuća eura, što je za 43 tisuće eura povećanje u odnosu na prošlu godinu.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

– Na javni poziv stiglo je 110 prijava, a financirat ćemo 104 programa. Povećali smo i pojedinačni iznos za isplate tako da se minimalno dodjeljuje 300 eura, a maksimalno1000 eura. Gledali smo da sredstva budu viša iz godine u godinu, poručio je župan Marko Marušić.

Zahvala predstavnika udruga

Predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Bjelovarsko bilogorske županije, Nada Hegedić istaknula je kako će novac pomoći radu njezine udruge.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

– Novac koristimo za obilježavanje pogibije naše djece po cijeloj Hrvatskoj. Obilazimo sva mjesta gdje su naši branitelji poginuli. Svake godine obiđemo jedan grad i jednu bojišnicu. Također, obilježavamo državne praznike, kazala je Hegedić.

Na podršci Županiji zahvalili su također i predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar Ivan Tomić i predsjednik Kluba veterana A satnije Mladen Sabolović.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!