Fotografija: Župan Marko Marušić/ Foto: MojPortal.hr/BBŽ
Župan Marko Marušić/ Foto: MojPortal.hr/BBŽ

BBŽ poziva udruge: Javite se sa svojim projektima, u 2022. podijelit ćemo 300.000 kn

Prijavitelji mogu biti udruge s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koje zadovoljavaju javne potrebe građana i pridonose razvitku i općem napretku županijeBjelovarsko-bilogorska županija je na svojoj web stranici i oglasnoj ploči objavila Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga s područja županije iz Proračuna BBŽ za 2022. godinu. U pozivu su specificirana pravila i rok prijave kao i područja djelovanja koja će se financirati. 

Javni poziv BBŽ-a prenosimo u cijelosti. 

"Bjelovarsko-bilogorska županija objavila je Javni poziv za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koji će se financirati iz Proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije za 2022. godinu. Prijavitelji mogu biti udruge s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koje zadovoljavaju javne potrebe građana i pridonose razvitku i općem napretku županije i to na sljedećim područjima:

- zaštita i promicanje ljudskih prava, zaštita i promicanje prava osoba  s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, starijih i nemoćnih 

- promicanje vrijednosti Domovinskog rata

- zaštita, briga i izobrazba djece i mladih te njihovo aktivno sudjelovanje u društvu

- borba protiv ovisnosti

- zaštita prava potrošača 

- zaštita okoliša i prirode

- zaštita zdravlja

- vjerske i karitativne zajednice 

- gospodarstvo 

Javni poziv objavljen je na web stranici (www.bbz.hr) i oglasnoj ploči Bjelovarsko-bilogorske županije i bit će otvoren do 31. kolovoza 2022. godine. 

Ukupan raspoloživi iznos koji će se dijeliti je 300.000 kuna, a udruge će moći dobiti od minimalno 2000 do maksimalno 20.000 kuna.   

Cjelokupni tekst Javnog poziva s pripadajućim obrascima može se vidjeti OVDJE.", stoji u javnom pozivu BBŽ-a.