Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

BBŽ povećala potpore za turističke manifestacije: "One pridonose povećanju turističkog prometa"

"Iznimno drago što imamo veći odaziv i veći broj manifestacija nego prošle godine", poručio je župan Marko MarušićBjelovarsko-bilogorska županija je i ove godine udružila sredstva s Turističkom zajednicom BBŽ i na taj način osigurala veće potpore u turizmu, priopćili su iz BBŽ-a.

Nakon provedenih Javnih poziva raspisanih još u travnju, župan Marko Marušić i direktor Turističke zajednice BBŽ Marcel Medak predstavili su u Jabučeti rezultate provedenih poziva i potpisali ugovore s korisnicima potpora.

Povećanje prometa

- Mi smo i ove godine udružili sredstva s našom Turističkom zajednicom kako bi mogli pomoći našim iznajmljivačima smještajnih kapaciteta. To uspješno radimo već dvije godine i to direktno utječe na ulaganja u turizmu, na povećanje prepoznatljivosti naše županije i što je najvažnije svakako utječe i na povećanje turističkog prometa – kazao je župan Marušić.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Izrazio je zadovoljstvo što su korisnici prepoznali ove mjere i što su se javili na Javni poziv.

- Mi smo na Javni poziv za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja zaprimili 43 prijave od kojih su 42 i prihvaćene. Kao i u svemu drugome, i u turizmu svake godine nastojimo osigurati više sredstava za potpore pa smo tako ove godine za potpore našim iznajmljivačima osigurali 100.000 eura što je za 14.000 više nego lani. Mogu reći da ćemo i iduće godine nastojati povećati sredstva za potpore i siguran sam da ona dolaze u prave ruke – rekao je župan.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Na tako dobivena sredstva korisnici potpora prema ugovoru dodaju isti iznos vlastitih sredstava tako da će u povećanje kvalitete pružatelja usluga smještaja biti uloženo 200.000 eura i to će zasigurno imati pozitivan učinak i pomoći da se Bjelovarsko-bilogorska županija u turističkom smislu pozicionira na još bolje mjesto.

Mamac za posjetitelje

Osim iznajmljivača smještajnih kapaciteta potpore su dobili i organizatori turističkih manifestacija.

- Zajedno s Turističkom zajednicom osigurali smo i sredstva za potpore našim manifestacijama i to u iznosu od 65.000 eura, što je za 20.000 eura više nego lani. Meni kao županu je iznimno drago što imamo veći odaziv i veći broj manifestacija nego prošle godine. Zaprimili smo ukupno 35 prijava i na ovaj način podupiremo održavanje manifestacija u našim općinama i gradovima naše županije i te manifestacije su ključne za turističku ponudu. One su mamac za posjetitelje i one pridonose povećanju turističkog prometa – kazao je župan Marušić.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Na dodijeljenim potporama u ime korisnika Turističkoj zajednici i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zahvalili su Dario Halauš, načelnik Općine Šandrovac i Bernard Coner u ime Vinarije Coner, piše BBŽ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!