Fotografija: Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

BBŽ povećala budžet za potpore u turizmu: "Turistički promet nam raste iz godine u godinu"

Objavu ovogodišnjih Javnih poziva najavili su župan Marko Marušić i direktor Turističke zajednice BBŽ-a Marcel MedakBjelovarsko-bilogorska županija već treću godinu zaredom udružuje financijska sredstva s Turističkom zajednicom Bjelovarsko-bilogorske županije i tako povećava ukupan iznos sredstava koja se putem Javnih poziva dodjeljuju za potpore u turizmu, piše BBŽ

Objavu ovogodišnjih Javnih poziva na zajedničkoj konferenciji za medije najavili su župan Marko Marušić i direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak.

Ulaganja u turizam

- I ove godine BBŽ i županijska TZ udružuju financijska sredstva i aktivnosti kroz zajednička dva javna poziva koje će operativno provesti TZ. Riječ je o Javnom pozivu za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događanjima i Javnom pozivu za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja u BBŽ. Ovo uspješno radimo već dvije godine i to direktno utječe na ulaganja u turizmu, povećanje prepoznatljivosti naše županije i povećanje turističkog prometa – istaknuo je župan.

Nadalje je pojasnio da je za prvi Javni poziv, onaj za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događanjima osigurano ukupno 65.000 eura što je za 20.000 eura više nego lani. Maksimalni iznos potpore po projektu/korisniku iznosi 5.500 eura i Javni poziv bit će otvoren od danas pa sve do 10. svibnja 2024. godine.

- Za drugi Javni poziv, ovaj za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja osigurali smo ukupan iznos od 100.000 eura, a što je u odnosu na lani više za 13.500 eura – istaknuo je župan dodajući da je maksimalni iznos potpore po projektu/korisniku ovdje iznosi 5.000 eura. I ovaj drugi Javni poziv također će biti otvoren od danas pa do 10. svibnja.

Bespovratna sredstva

Detalje Javnih poziva pojasnio je direktor TZ BBŽ Marcel Medak.

- Kao što ste čuli od župana povećavamo budžete, reakcije korisnika s terena su jako pozitivne. S jedne strane manifestacije stvaraju dodatan motiv za dolazak u našu županiju, a s druge strane privatni iznajmljivači koriste ova sredstva za dodatna ulaganja. Napomenuo bih da se radi o sufinanciranju 50 posto njihovih ulaganja, a ostalih 50 posto osiguravaju oni sami. Dakle ovdje govorimo o duplo većim ulaganjima u sam turizam naše županije, što je jako pohvalno. Učinak ovih mjera se vidi kroz turistički promet koji raste iz godine u godinu i uz to otvaraju se novi smještajni objekti – kazao je Medak.

I župan Marušić i direktor Medak pozvali su sve zainteresirane da se jave na Javne pozive i koristeći bespovratna sredstva doprinesu daljnjem unapređenju turizma naše županije, javlja BBŽ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!