Fotografija: Načelnik općine Dario Halauš, župan Marko Marušić i v.d. ravnateljice ŽUC-a Nataša Koronc/Foto: BBŽ
Galerija
Načelnik općine Dario Halauš, župan Marko Marušić i v.d. ravnateljice ŽUC-a Nataša Koronc/Foto: BBŽ

BBŽ od države dobila 4 milijuna kuna više novca za nove ceste u županiji

Ova će financijska injekcija pomoći da asfaltiramo još više kilometara", kazao je župan Marko Marušić prilikom obilaska ceste u LasovcuŠANDROVAC - Ovih dana radno je u Lasovcu, naselju koje pripada Općini Šandrovac. Naime, modernizira se županijska cesta, a o čemu se točno radi i kako radovi napreduju, došao se danas uvjeriti i župan Marko Marušić te v.d. ravnateljice Županijske uprave za ceste Nataša Koronc. U pratnji načelnika Općine Šandrovac Darija Halauša obišli su radove na sanaciji županijske ceste dionica Lasovac.

Uskoro slijede i radovi u Lasovac Brdu/Foto: BBŽ
Uskoro slijede i radovi u Lasovac Brdu/Foto: BBŽ

Riječ je o dionici dugoj 1320 metara,  a vrijednost radova iznosi 1.161.929,60 kuna.  Radovi se financiraju na temelju Sporazuma o zajedničkom sufinanciranju izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta sklopljenom između Županijske uprave za ceste i općine Šandrovac u omjeru 50:50 posto. 

Modernizacija još jedne ceste

- Ova cesta je u najlošijem stanju u našoj općini. Dugo se čekalo na sanaciju oštećenja i obnova će puno značiti mještanima Lasovca i cijele općine Šandrovac jer ovo je i jedna od najprometnijih cesta u našoj općini. Po završetku ovih radova, u planu je i modernizacija prometnice u naselju Lasovac Brdo u dužini 900 metara, rekao je načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš.

Prošlogodišnji iznos od 3.4 milijuna kuna koji je BBŽ dobila od Ministarstva prometa povećan je na 7.4 milijuna kuna/Foto: BBŽ
Prošlogodišnji iznos od 3.4 milijuna kuna koji je BBŽ dobila od Ministarstva prometa povećan je na 7.4 milijuna kuna/Foto: BBŽ

- Ove godine Županijska uprava za ceste izdvojila je oko 9 milijuna kuna za modernizaciju ili sanaciju cesta. Još nam predstoji završiti jedno gradilište, a riječ je o modernizaciji ceste u Diklenici na području općine Kapela, istaknula je v.d. ravnateljice Županijske uprave za ceste BBŽ Nataša Koronc.

Injekcija Vlade

Župan je prilikom obilaska naglasio kako su nedavno primili i dobru vijest iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

- Prošlogodišnji iznos od 3.4 milijuna kuna koji smo dobili povećan je na 7.4 milijuna kuna. Cijelo vrijeme ističem dobru suradnju između jedinica lokalne samouprave, Županije i Vlade RH odnosno ministarstava tako da će nam ova financijska injekcija i povećanje sredstava koristiti da asfaltiramo još više kilometara u narednom periodu, izjavio je župan Marušić.