Fotografija: Ovom investicijom zaokružen je ciklus nabavke vozila/ Foto: BBŽ
Galerija
Ovom investicijom zaokružen je ciklus nabavke vozila/ Foto: BBŽ

BBŽ kupila novi kombi Gradskom društvu Crvenog križa Bjelovar

Nadam se da će nam vozilo što manje trebati i da izbjeglice iz Ukrajine neće biti prve koje ćemo prevoziti, ali s obzirom na trenutačnu situaciju, ni to ne bi bilo neočekivano, kaže LozinaBjelovarsko-bilogorska županija financirala je kupnju novog terenskog vozila za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar. Riječ je o Opel Combu, vrijednom 166 tisuća kuna s PDV-om, piše BBŽ.

Vida Malek, Karmela Caparin, Marko Marušić i Melita Lozina/ Foto: BBŽ
Vida Malek, Karmela Caparin, Marko Marušić i Melita Lozina/ Foto: BBŽ

- Zahvaljujem županiji na pomoći i razumijevanju. Nadam se da će nam vozilo što manje trebati i da izbjeglice iz Ukrajine neće biti prve koje ćemo prevoziti, ali s obzirom na trenutačnu situaciju, ni to ne bi bilo neočekivano – istaknula je prilikom primopredaje Melita Lozina, ravnateljica Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije.

Prijeko potrebno vozilo

Dodala je i to da je ovom kupnjom zaokružen ciklus nabave vozila za gradska društva Crvenog križa na području Županije koji je započeo prije 10 godina, a sada je konačno i društvo u Bjelovaru dobilo prijeko potrebno vozilo.

- Prvenstveno će nam koristiti za podjelu humanitarne pomoći. Uskoro otvaramo program Pomoći u kući koji je u postupku dobivanja dozvole, pa će nam dobro doći za obilazak terena – poručila je Vida Malek, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar.

Novo vozilo vrijedno je 166 tisuća kuna/ Foto: BBŽ
Novo vozilo vrijedno je 166 tisuća kuna/ Foto: BBŽ

Županiji je na pomoći zahvalila i Karmela Caparin, predsjednica Županijskog i bjelovarskog Gradskog društva Crvenog križa. Župan Marko Marušić poželio im je puno uspjeha u radu te obećao pomoć Županije u njihovim projektima uz nadu da izbjeglička kriza ipak neće preuzeti primat u aktivnostima, piše BBŽ