Fotografija: Marcel Medak i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Marcel Medak i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković

BBŽ i županijska Turistička zajednica sufinanciraju 26 manifestacija. Najviše novca otišlo u Daruvar

Veseli me što se nakon dvije godine polako sve vraća u normalu, a ovim novcem želimo pridonijeti što kvalitetnijoj organizaciji manifestacije, kaže župan MarušićŽupan Marko Marušić i direktor Turističke zajednice BBŽ Marcel Medak potpisali danas ugovore o sufinanciranju 26 manifestacija na području županije. 

Potpisivanje je bilo u velikoj vijećnici/ Foto: Deni Marčinković
Potpisivanje je bilo u velikoj vijećnici/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima župana Marušića, po prvi puta sredstva Županije i Turističke zajednice su udružena te je raspisan zajednički javni poziv.

Kvalitetna organizacija

- Smatram da je to bila dobra odluka jer smo povećali budžet koji možemo dodijeliti manifestacijama. Konkretno, riječ je 300 tisuća kuna, od kojih je 100 tisuća osigurala Županija za 200 tisuća kuna TZ BBŽ. Na poziv se javilo 15 prijavitelja, za ukupno 26 manifestacija, a bodovanje je vršeno sukladno pravilima Hrvatske turističke zajednice. Veseli me što se nakon dvije godine polako sve vraća u normalu, a ovim novcem želimo pridonijeti što kvalitetnijoj organizaciji manifestacije. Imamo Bogom danu županiju i puno toga za ponuditi, poručio je župan Marušić.

Potpisivanje ugovora/ Foto: Deni Marčinković
Potpisivanje ugovora/ Foto: Deni Marčinković

Da su manifestacije i slična događanja jedan od ključnih turističkih proizvoda, smatra i prvi čovjek TZ-a Marcel Medak.

- Interes je bio znatno veći od naših mogućnosti. Svim dobitnicima potpora od srca čestitam i želim im uspješnu realizaciju tih manifestacije, koje su generator i nositelj dolazaka u naše destinacije te ćemo ih u budućnosti snažnije i jače podržavati, istaknuo je Medak.

Privlačenje velikog broja posjetitelja

Neke od manifestacija koje su dobile potporu su Terezijana, Advent u Bjelovar, Blues rock festival, Dani šljiva u Siraču, Dani Krumpira u Hercegovcu i mnoge druge. U ime organizatora manifestacija okupljenima se obratio načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan.

Boro Bašljan obratio se u ime organizatora manifestacija/ Foto: Deni Marčinković
Boro Bašljan obratio se u ime organizatora manifestacija/ Foto: Deni Marčinković

- Prije svega zahvaljujem se Turističkoj zajednici i Županiji na izdvojenim sredstvima. To je dobar pokazatelj da se u svim našim općinama i gradovima vrijedno radi cijelu godinu. Nastojimo dovesti što veći broj posjetitelja, kako iz same županije, tako i iz vana. Konkretno, naša općina središte je industrijske proizvodnje i prerade krumpira, zato smo prije dosta godina ustrojili dvodnevnu manifestaciju Dani krumpira. Ona je ujedno i početak kampanje vađenja industrijskog krumpira te se održava pretposljednji vikend u kolovozu, naglasio je načelnik Bašljan. 

Najviše novca u Daruvaru

Najveći broj manifestacija koje su dobile potpore su one s područja Daruvara, a za njih je ujedno osiguran i najveći novčani iznos, točnije nešto više od 100 tisuća kuna, što je posebno razveselilo direktoricu TZ Daruvar-Papuk Ivanu Plažanin Vuković.

Direktori turističkih zajednica i načelnici općina/ Foto: Deni Marčinković
Direktori turističkih zajednica i načelnici općina/ Foto: Deni Marčinković

- Naša turistička zajednica kandidirala je tri manifestacije i to Blues rock festival, Rockabilly festival i Advent u Daruvaru. Nadalje, Grad je kandidirao Vinodar i Fra ma fu festival, POU Daruvar predložilo je Masku i Darfest, a s našeg područja je i manifestacija Dani šljiva i rakija u Siraču, koje je prijavila Općina Sirač. Doista sam zadovoljna dobivenim potporama, jer nam je svaka pomoć dobrodošla, a ova sredstva iskoristit ćemo prvenstveno u marketinške svrhe. Također, ovaj novac omogućit će nam i realizaciju dodatnih sadržaja koje prvotno možda i nismo planirali. Rezultat toga trebao bi biti veći broj posjetitelja te njihovo zadovoljstvo, pored ostalog kazala je Plažanin Vuković. 

Ivana Plažanin Vuković/ Foto: Deni Marčinković
Ivana Plažanin Vuković/ Foto: Deni Marčinković

Koje su sve manifestacije dobile potporu TZ-a i Županije i o kojim iznosima je riječ možete pogledati OVDJE.