Fotografija: Župan Marušić i dogradonačelnik Brajdić potpisali su ugovore vrijedne gotovo dva milijuna kuna/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Župan Marušić i dogradonačelnik Brajdić potpisali su ugovore vrijedne gotovo dva milijuna kuna/ Foto: Grad Bjelovar

BBŽ i Grad Bjelovar osigurali besplatne školske obroke za 1954 učenika

Ovakvi projekti doprinose smanjuju nejednakost u društvu, te pokazuju socijalnu osjetljivost, a osnovnoškolcima i njihovim roditeljima se pruža podrška i pomoć, poručuje župan Marušić
Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić potpisali su danas ugovore s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem, za osiguravanje besplatnih školskih obroka učenicima kojima je ta pomoć potrebna.

Rizik od siromaštva

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi oko dva milijuna kuna, a njima će se osigurati obroci za 1954 učenika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Konkretnije, za projekt Djetinjstvo bez gladi, financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, Grad Bjelovar bespovratno je dobio 999.369 kuna. Time je osiguran obrok za 985 osnovnoškolaca u pet bjelovarskih škola, koji su u riziku od siromaštva. Projekt se provodi 10 mjeseci od početka školske godine. 

<p>Dogradonačelnik Igor Brajdić/ Foto: Grad Bjelovar</p>

Dogradonačelnik Igor Brajdić/ Foto: Grad Bjelovar

Što se pak županije tiče, projektom Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva, financiran iz istog Fonda, u novoj školskoj godini osiguran je besplatni školski obrok za 969 osnovnoškolaca iz 21 županijske osnovne škole. Vrijednost ovog projekta iznosi 981 332 kuna.

Nejednakosti u društvu

Recimo i to da je danas potpisano 28 ugovora za 318 škola u Hrvatskoj ukupno vrijednih 22 milijuna kuna, a u ime svih potpisnika na svečanom uručenju ugovora obratio se župan Marko Marušić zahvalivši Ministarstvu na tom hvalevrijednom projektu koji roditeljima i djeci u riziku od siromaštva uvelike pomaže.

<p>Župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ</p>

Župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Ovakvi projekti doprinose smanjuju nejednakost u društvu, te pokazuju socijalnu osjetljivost, a osnovnoškolcima i njihovim roditeljima se pruža podrška i pomoć, zaključio je župan Marušić.