Fotografija: U Općini Đulovac šteta od potresa procijenjena je na oko dva i pol milijuna kuna/Foto: Općina Đulovac
U Općini Đulovac šteta od potresa procijenjena je na oko dva i pol milijuna kuna/Foto: Općina Đulovac

BBŽ će proglasiti elementarnu nepogodu za one dijelove županije koji su teže pogođeni potresom

Županija će prvenstveno rješavati pitanje popravka škola i zdravstvenih objekata, a pomoći će i u saniranju crkvi koje su stradale u potresuRazoran potres koji je krajem prošle godine pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, ostavio je posljedice i u našoj županiji.

Iako prema izvješćima dežurnih službi u našoj županiji srećom nije bilo ozlijeđenih, stari objekti i neke stambene te javne zgrade pretrpjele su određena oštećenja.

Pomoć i od države

 - Kao župan zatražio sam od naših gradova i općina da ispitaju situaciju te ukažu na to postoji li potreba za proglašavanje elementarne nepogode. U ovom trenutku dobili smo izvješća i vjerujem da ćemo u idućim danima donijeti odluku o proglašavanju elementarne nepogode za dijelove koji su teže pogođeni. Očekujem da ćemo već u srijedu imati tu mogućnost te ćemo tako pokrenuti postupak za pomoć našim stanovnicima s većim materijalnim štetama. Što se tiče kulturnih i javnih objekata, Županija će prvenstveno rješavati pitanje popravka škola i dio zdravstvenih objekata. Također, riješit će se i pitanje crkvi koje su stradale u potresu, ali i svi ostalih javnih objekata, zaključio je župan Damir Bajs i dodao da se proglašenjem elementarne nepogode, pomoć svim stradalima na području Bjelovarsko-bilogorske županije, može očekivati i od države.