Fotografija: Pogled na obližnju šumu posjetiteljima je očaravajuć/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac
Galerija
Pogled na obližnju šumu posjetiteljima je očaravajuć/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac

Bazen u Šandrovcu imao gotovo rekordno ljeto, u planu izgradnja još jednog bazena

Uspješno je odrađena i škola plivanja na bazenu, što je također velika pogodnost za šandrovačku djecu, ali i mališane iz okolice koji su na Gradinu dolazili učiti plivati
ŠANDROVAC – Ovogodišnja kupališna sezona na šandrovačkom bazenu Gradina trajala je nešto više od dva mjeseca. Naime, bazen je od jučer zatvoren, a zajedničku odluku o tome donijeli su Šandroprom koji vodi poslovanje bazena i Općina Šandrovac na čelu s načelnikom Dario Halaušem.

<p>Čistoća na bazenu je besprijekorna/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac</p>

Čistoća na bazenu je besprijekorna/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac

<p>Pogled na mali, dječji bazen i parkirališni prostor/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac</p>

Pogled na mali, dječji bazen i parkirališni prostor/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac

-Budući da su najavili ružno vrijeme, realno je za očekivati da kupača ne bi bilo, a s druge strane troškovi održavanja su veliki. Stoga smo odlučili zatvoriti bazen i orijentirati se polako na iduću kupališnu sezonu i razmišljanja kako ju unaprijediti – kazao nam je načelnik Šandrovca Dario Halauš. Ujedno nam je odao kako je sad već minula ljetna sezona bila vrlo dobra.

Financijsko stanje

-Financijski smo prestigli prošlogodišnje troškove, no ova je godina ipak bila rekordna što možemo zahvaliti dobrom vremenu, ali i povećanju cijena ulaznica – iskren je Halauš koji je zadovoljan interesom kupača. Dodao je kako je uspješno odrađena i škola plivanja na bazenu, što je također velika pogodnost za šandrovačku djecu, ali i mališane iz okolice koji su dolazili na Gradinu učiti plivati.

<p>Veliki bazen na kojem nikada nema gužve i naguravanja/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac</p>

Veliki bazen na kojem nikada nema gužve i naguravanja/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac

-Broj kupača je varirao, vikendi nisu bili udarni kao što je to nekada bio slučaj, već je i u tjednu bilo dosta zainteresiranih ljudi koji su se dolazili rashladiti i uživati u prirodi, miru i tišini. Tako da ove sezone vikendi nisu puno odudarali od radnih dana – ističe načelnik i odaje kako već sada kuju planove za narednu sezonu.

Modernizacija kompleksa

-Dosta toga nalik je na početke rada bazena, prvenstveno mislim na ugostiteljsku ponudu. Mi polako pokušavamo modernizirati cijeli bazenski kompleks, a neki radovi počet će odmah kako bi za iduću kupališnu sezonu bili gotovi. U planu je i kopanje još jednog bazena koji bi se trebao nalaziti ispod ugostiteljskog objekta i protezao bi se do betonskog igrališta. Bio bi to nešto manji bazen od postojećeg, ali veći od onog skroz malog namijenjenog djeci mlađeg uzrasta. Sada je samo pitanje kako mi to možemo financijski zaokružiti. Definitivno bismo pokušali povući sredstva iz EU fondova ili preko Ministarstva turizma. Sami ne možemo odraditi neki veći financijski zahvat – svjestan je Halauš koji na kraju ističe da se bazen ove godine teško bude sam pokrio. Naprosto, iz razloga jer su i troškovi znatno veći od troškova iz prijašnjih sezona.

<p>Hlada na bazenskom kompleksu ne nedostaje/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac</p>

Hlada na bazenskom kompleksu ne nedostaje/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac

Dodajmo i to kako je bazen ove sezone radio nešto kraće nego prijašnjih godina kada se zatvarao s 31. kolovozom.

-Odlučili smo ga zatvoriti zbog najave ružnog vremena i zbog troškova koji bi rasli održavanjem u tom zadnjem tjednu koji bi najvjerojatnije bio bez kupača. Žao nam je jedino što ga nismo uspjeli otvoriti možda tjedan ili dva ranije jer je u lipnju bilo jako povoljno vrijeme i vjerojatno bismo tu bili na dobitku – zaključio je Halauš.

Gotovo rekordna godina

A što se tiče brojki, komentirali smo stanje na bazenu sa Sanelom Paukovac, direktoricom Šandroproma koja nam je odala točne brojke prodanih ulaznica za ovu, ali i prethodne kupališne sezone.

<p>Suncobrani i ležaljke za kupače su besplatni/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac</p>

Suncobrani i ležaljke za kupače su besplatni/Foto: Facebook Bazen Gradina Šandrovac

-Ove smo kupališne sezone prodali 8700 ulaznica, što je znatno više nego prethodne 2020. i 2019. godine kada se broj ulaznica kretao oko 6500, odnosno 6700 tisuća. No, još uvijek nismo dosegnuli rekordnu 2015. godinu kada se na bazenu kupalo čak 10300 kupača – istaknula je Paukovac koja je dodala kako u prilog povoljnoj financijskoj slici ide i povećanje cijena ulaznica. No, u obzir, tvrdi nam, treba uzeti i znatno veće troškove.

-Poskupjele su kemikalije, trošak struje će biti veći, plaće radnika su također nešto više nego 2020., a tu je i sam trošak vode – iskrena je Sanela koja odaje kako se ove godine šestero zaposlenika brinulo da na bazenu Gradina sve funkcionira besprijekorno.

Prirodno bogatstvo

Ono što definitivno u šandrovački ljetni raj privlači kupače oaza je mira i prirode, ali ne treba zaboraviti čistoću, ljubazno osoblje i ugodnu atmosferu. Dodatni faktor koji bi privukao možda i neke nove posjetitelje svakako bi bilo ulaganje u ugostiteljski dio. Jer ono što Gradini svakako nedostaje prostor je za popiti kavu ili pivo, ručati, pojesti sladoled, a pritom uživati u pogledu na bazenski kompleks i šumu umjesto sjediti okrenut prema cesti i biti odvojen od idiličnog prirodnog bogatstva. S obzirom da se planovi već kuju, vjerujemo kako će nadležni prepoznati svaku dobru ideju kao potencijal i budući razvoj onog što im je uistinu Bogom dano.