Fotografija: Spomen područje Barutana/Foto: Hrvatski vojnik
Galerija
Spomen područje Barutana/Foto: Hrvatski vojnik

Barutana primila 9900 posjetitelja: "10.000-og posebno nagrađujemo"

"Broj stvarnih posjetitelja puno je veći je ulaznice nismo naplaćivali učenicima niti posjetiteljima otvorenog postava", kažu iz Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicijeDruštvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije pohvalilo se da je prošloga tjedna Galerija "Barutana 1991." primila svog 9.900-og

posjetitelja u dvije godine koliko traje provedba projekta. 

Također, najavljuju da će 10.000-og posjetitelja i sljedećih pet nagraditi svojim majicama.

Pet posjetitelja dobit će majicu Društva/ Foto: DOHVT
Pet posjetitelja dobit će majicu Društva/ Foto: DOHVT

- Radi se o posjetiteljima koji su kupili dragovoljnu ulaznicu kojom potpomažu rad Društva i rad Galerije "Barutana 1991.", a stvarni broj posjetitelja višestruko je veći. Iznenađeni smo brojem posjetitelja, a još više brojem onih koji žele kupiti ulaznicu. Usuglasili smo se da nećemo nuditi ulaznice posjetiteljima jer smo svjesni da simboličnih 1,5 eura nekome i nije tek simboličan novac, pogotovo ako se radi o obiteljskom posjetu, a cilj nam je što veća posjećenost, već smo samo naznačili mogućnost kupnje. Međutim dogodilo se da u nepune dvije godine imamo 9900-og posjetitelja, što je zaista velik broj, poručuju iz Društva.

Oko 30.000 posjetitelja

Dodaju i to da je broj posjetietlja zapravo puno veći.

- Ulaznice za učenike, kojih je samo u prethodne dvoje godine posjetilo oko 2500 iz 30 škola iz Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i Republike Hrvatske i to u okviru projekta "Stazom bjelovarsko-bilogorskih branitelja" nismo ubrojali u 9900, kao ni one koji nisu kupili ulaznicu, niti posjetitelje postava na otvorenom koji je otvoren 24 sata dnevno svakoga dana, tako da je prema procjenama broj posjetitelja Galerije "Barutana 1991." zasigurno preko 30.000, ističu iz Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije.

Milenijska fotografija/ Foto: DOHVT
Milenijska fotografija/ Foto: DOHVT

Za kraj su poručili i to da je Galerija "Barutana 1991." otvorena za posjetitelje do kraja studenog četvrtkom, petkom i subotom od 13 do 15 sati, dok u subotu 11. studenog Galerija neće raditi zbog službenog puta djelatnika.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!