Fotografija: Mališani su Argonautima i Djed Božićnjaku zahvalili pjesmom i plesom/ Foto: Mojportal
Galerija
Mališani su Argonautima i Djed Božićnjaku zahvalili pjesmom i plesom/ Foto: Mojportal

Argonauti se družili s najmlađim Bjelovarčanima. Stigao i Djed Božićnjak

Naglasak ovog susreta ipak je druženje s mališanima, ali tko zna, možda nam se njihova starija braća ili sestre odluče priključiti. Glavna poruka ovih akcija zapravo je važnost bavljenja sportom, kaže SmrčekBjelovarski Argonauti nastavljaju provoditi program "I ja želim biti Argonaut", u sklopu kojeg su danas organizirali druženje s najmlađim Bjelovarčanima u središnjem gradskom parku.

Bavljenje sportom jako je važno

- Nakon akcija na vodi, točnije na Kupi i Šoderici te u Kulturnom i multimedijskom centru, odlučili smo animirati djecu i u sklopu Adventa u Bjelovaru. Inače, s veslanjem se može početi baviti od najranije dobi, a u našem timu nalaze mladići od 15, 16 godina. Naglasak ovog susreta ipak je druženje s mališanima, ali tko zna, možda nam se njihova starija braća ili sestre odluče priključiti. Glavna poruka ovih akcija zapravo je važnost bavljenja sportom, na čemu raditi već nekoliko godina, između ostalog kazao je kapetan Argonauta Tomislav Smrček Čonč.

Djed Božićnjak i Tomislav Smrček Čonč/ Foto: Mojportal
Djed Božićnjak i Tomislav Smrček Čonč/ Foto: Mojportal

Iako su još uvijek premali za priključenje, bjelovarski klinci itekako znaju tko su Argonauti.

Novi potencijalni članovi

- To su veslači koji veslaju na Jadranu. Ne znam još uvijek želim li i ja biti Argonaut. Za to treba puno trenirati, a ja već treniram nogomet, kazao je Marko Dragić.

Marko Dragić/ Foto: Mojportal
Marko Dragić/ Foto: Mojportal

Za razliku od njega, nešto starija Karla Bugoč izrazila je želju postati veslačica.

- Argonauti su super, dobro veslaju. Znam da postoje i veslačice i ja bih također htjela postati Argonaut, jer volim veslati po moru i u lađi. Moj tata je veslač, ali ja želim to probati zbog sebe, a ne zbog njega, odlučna je desetogodišnja Karla.

Karla Bugoč/ Foto: Mojportal
Karla Bugoč/ Foto: Mojportal

Najmlađe Bjelovarčane svojim dolaskom posebno je razveselio Djed Božićnjak, koji su mu zahvalili pjesmom i plesom.