Fotografija: Danas se zatvara izvor na Antunovom vrelu u Daruvaru/Foto: Daruvarske toplice
Galerija
Danas se zatvara izvor na Antunovom vrelu u Daruvaru/Foto: Daruvarske toplice

Antunovo vrelo u Daruvaru ide u obnovu: "Danas se zatvara izvor, radovi će potrajati 60 dana"

"Radovima će biti obuhvaćen prostor oko Antunovog vrela, a uredit ćemo betonske površine i ograde. Sve s ciljem jačanja turističke destinacije", kaže ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko VukovićDARUVAR - Daruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, danas kreće s projektom adaptacije prostora oko Antunovog vrela u južnom dijelu Julijevog parka.

-Od danas, 13. lipnja zatvara se voda na izvoru Antunovog vrela, kako bi se prostor oko izvora osušio i pripremio za početak radova, a tijekom izvođenja radova, Antunov izvor neće se moći koristiti, ističu iz Daruvarskih toplica.

Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Planirani početak radova, pojašnjavaju, predviđen je za ponedjeljak, 19. lipnja, a predviđeno trajanje radova je 60 dana.

-Sanacijskim radovima bit će obuhvaćen prostor oko Antunovog vrela, s ciljem uređenja betonskih površina i ograde.

Unaprijeđenje turističke ponude

Provođenje planiranih radova usmjereno je na unaprjeđenje atraktivnosti turističke ponude Daruvarskih toplica, kao i Grada Daruvara, s ciljem razvoja i jačanja turističke destinacije, poručuje ravnatelj Daruvarskih toplica, Ratko Vuković.

Dodajmo, ugovorena vrijednost radova iznosi 24.977,50 eura. Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske sufinancira projekt u iznosu 13.272,28 eur, u sklopu provedenog Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2023. godinu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!