Fotografija: Ankica Gašparec dobitnica je laskave titule/ Foto: BBŽ
Galerija
Ankica Gašparec dobitnica je laskave titule/ Foto: BBŽ

Ankica Gašparec na izboru za najuzorniju seosku ženu dobila nagradu za najbolje uređen stol

Sama kandidatura je za mene već jedna pobjeda. Puno sam vremena i truda uložila na pripremu hrane i aranžiranje pa me neizmjerno veseli ovo priznanje žirija, kaže GašparecAnkica Gašparec iz Dišnika, ove je subote predstavljala Bjelovarsko-bilogorsku županija na 22. izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koje je u organizaciji Udruge uzorne hrvatske seoske žene održano u Čakovcu.

Najuzorniju ženu BBŽ na natjecanju su podržale kćerka i unuka/ Foto: BBŽ
Najuzorniju ženu BBŽ na natjecanju su podržale kćerka i unuka/ Foto: BBŽ

Ove se godine natjecalo 18 kandidatkinja, a titulu najuzornije hrvatske seoske žene odnijela je Antonia Mrzlić Budak iz Istarske županije. Titulu prve pratilje osvojila je Ivančica Kudlek iz Sisačko-moslavačke županije, a titulu druge pratilje Kristina Ivić iz Brodsko-posavske županije.

Laskava titula

Vinarica Ankica Gašparec iz Dišnika kraj Garešnice predstavljala je Bjelovarsko-bilogorsku županiju i okitila se laskavim priznanjem za najbolje uređen stol. Na priznanju su joj čestitali pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Bjelovarsko-bilogorske županije Zlatko Pavičić i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija. 

Ankici su čestitke uputili gradonačelnik Bilandžija i pročelnik Pavičić/ Foto: BBŽ
Ankici su čestitke uputili gradonačelnik Bilandžija i pročelnik Pavičić/ Foto: BBŽ

Inače, Ankica Gašparec nositeljica je OPG-a za proizvodnju vina u Dišniku gdje se u reprezentativnom turističkom objektu mogu degustirati vina i rakije te kušati domaća jela. Njezina ljubav prema vinogradu rodila se u djetinjstvu, a već četiri desetljeća bavi se vinogradarstvom i vinarstvom. Predanim radom i učenjem došla je do kvalitete koju je prepoznala struka i potvrdile brojne nagrade.

Sama kandidatura za mene je pobjeda

- Zahvalila bih se Udruzi uzorne hrvatske seoske žene što cijeni i popularizira rad žena na selu, koje su često zapostavljene i o njima se malo zna i govori. Sretna sam što je prepoznat moj dugogodišnji rad i trud, te se zahvaljujem Upravnom odjelu za poljoprivredu Bjelovarsko-bilogorske županije koji su me predložili za ovu nagradu. Sretna sam što mi se pružila prilika da predstavim svoj grad Garešnicu i svoju županiju. S obzirom na to da sam nositelj malenog OPG-a, sama kandidatura je za mene već jedna pobjeda. Puno sam vremena i truda uložila na pripremu hrane i aranžiranje pa me neizmjerno veseli priznanje žirija za najbolje uređen stol na natjecanju – rekla je gospođa Ankica za MojPortal.

Priznanje za najuređeniji stol/ Foto: BBŽ
Priznanje za najuređeniji stol/ Foto: BBŽ