Fotografija: Miro Totgergeli, Andrej Plenković, Marko Marušić, Dario Hrebak i Marija Jungić/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Miro Totgergeli, Andrej Plenković, Marko Marušić, Dario Hrebak i Marija Jungić/ Foto: Deni Marčinković

Andrej Plenković u Bjelovaru: "30. svibnja Marko Marušić postat će novi župan"

Smatram da je Marušićev program izvrstan te da je jako dobro nastupao u dosadašnjoj kampanji i pokazao koliko je spreman raditi za svoju županiju i svoj grad, poručio je Plenković- Siguran sam da će birači Bjelovarsko-bilogorske županije u drugom krugu dati većinsko povjerenje našem kandidatu Marku Marušiću. Smatram da je njegov program izvrstan te da je jako dobro nastupao u dosadašnjoj kampanji i pokazao koliko je spreman raditi za svoju županiju i svoj grad, riječi su kojima je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković započeo svoje današnje obraćanje u Bjelovaru, u koji je došao s ciljem davanja podrške HDZ-ovom kandidatu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković
Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković

Prilikom svog obraćanja javnosti premijer je ujedno i čestitao Marušiću na sjajnom rezultatu u prvom krugu, a čestitke je uputio i Dariju Hrebaku te svim ostalim gradonačelnicima Bjelovarsko-bilogorske županije, koji su svoj novi mandat potvrdili protekle nedjelje.

Sučeljavanje ideja 

- Svi spomenuti gradonačelnici su ili članovi HDZ-a ili naši koalicijski partneri, tako da možemo reći da u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dominira plava boja, zajedno s našim partnerima. Što se tiče Marka Marušića, riječ je o jednom od mlađih političara Hrvatske demokratske zajednice koji se isprofilirao u ovoj kampanji te ide prema pobjedi u drugom krugu. U tom pogledu pomoći će mu i vodstvo stranke te mu želimo uspjeh. Nadamo se da će utakmica biti korektna te da idućih desetak dana bude sučeljavanje ideja i prijedloga za što kvalitetniji život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Premijer Andrej Plenković/ Foto: Deni Marčinković
Premijer Andrej Plenković/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da mu je posebno drago što su jučer odabrani izvođači radova za dovršetak brze ceste do Bjelovara, projekta Hrvatskih cesta vrijednog 290 milijuna kuna.

Brza cesta do Bjelovara

Riječ je o posljednjih 12 kilometara koji će povezati Bjelovar sa Zagrebom, a naravno, projekt će se nastaviti i dalje prema Virovitičko-podravskoj županiji. Znam da je to jedan od prioriteta našeg kandidata za župana, a ujedno je i posebna vijest za sve žitelje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, kazao je premijer Plenković. 

Marko Marušić i Andrej Plenković/ Foto: Deni Marinković
Marko Marušić i Andrej Plenković/ Foto: Deni Marinković

Na upit kako komentira koaliciju SDP-a, Domovinskog pokreta i Damira Bajsa, koja je jutros službeno predstavljena, a kasnije tijekom dana demantirana, Plenković je kazao da ta koalicija samo po sebi govori da će Marko Marušić biti uvjerljiv pobjednik 30. svibnja, što ujedno smatra dobrim i vrlo korisnim za našu županiju.

Povijesni trenutak

 Zahvalnost predsjedniku Vlade što mu je svojim dolaskom u Bjelovar dao podršku i u drugom krugu iskazao je i kandidat HDZ-a za bjelovarsko-bilogorskog župana Marko Marušić.

- Nalazimo se u povijesnom trenutku u kojemu imamo priliku pobijediti i pomaknuti našu županiju iz društva najnerazvijenijih. U prvom krugu 70 posto županije iskazalo je svoje povjerenje za promjene, kao i povjerenje našem pobjedničkom timu iza kojeg stoji svih pet gradonačelnika i velika većina načelnika. Sada je prilika da u sinergiji s njima našu županiju pomaknemo i krenemo dalje, jer to možemo učiniti jedino zajedničkom suradnjom te u suradnji s Vladom, poručio je Marušić dodavši da vjeruje da će 30. svibnja što veći broj građana izaći na izbore. 

Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković