Fotografija: Bend Mercy Street nastupit će na glavnom daruvarskom trgu u utorak u 19.30 sati/Foto: Grad Daruvar
Bend Mercy Street nastupit će na glavnom daruvarskom trgu u utorak u 19.30 sati/Foto: Grad Daruvar

Američki bend Mercy Street ponovno dolazi u Daruvar

Koncert će trajati oko sat vremena, a za vrijeme koncerta kao dio programa održat će se pantomima koju će izvesti mladi članovi Baptističke crkve, kaže Davor ŠebaČakovečka udruga „Ima nade“ u suradnji s Baptističkom crkvom Daruvar, a pod pokroviteljstvom Grada Daruvara, organizira besplatan koncert poznatog američkog benda Mercy Street u utorak, 15. lipnja u 19.30 sati na daruvarskom gradskom trgu.

Turneja po Hrvatskoj

Naime, ovi vrhunski glazbenici inače izvode pjesme pozitivne duhovne tematike, odnosno suvremenu kršćansku glazbu (gospel i sl.) u žanru rythma, bluesa i nešto malo jazza, a u svoju su turneju po Hrvatskoj, osim Daruvara, uvrstili Požegu, Dugo Selo, Đurđevac, Čakovec i Zagreb. Zajedno s bendom nastupat će još dvoje izvođača iz Čakovca - Jošua na saksofonu i Anja koja će pjevati.

- Ovo im nije prvi put da dolaze u Daruvar. Prošle godine nisu došli s obzirom na epidemiju koronavirusa, bili su pretprošle godine i možda još dva ili tri puta prije toga. To je ekipa iz Kalifornije koja dolazi iz crkava koje su protestantske, a članovi benda su u lokalnim crkvama worship leaderi zaduženi za glazbeni dio unutar crkve. Unazad nekoliko godina promijenila se ekipa benda. Sada su došli mlađi članovi - rekao nam je predstavnik Baptističke crkve Daruvar, Davor Šeba.

Pantomima

Inače, bend oduvijek sam sebi financira dolazak, put i smještaj u pojedinim gradovima s duhovnim ciljem, odnosno osjećajem Božjeg poziva da to rade. Ove godine Grad Daruvar financirat će binu koju će postaviti i dva obroka.

- Koncert će trajati oko sat vremena, a za vrijeme koncerta kao dio programa održat će se pantomima koju će izvesti mladi članovi Baptističke crkve. To će biti slikoviti prikaz kršćanske tematike bez riječi, samo pokreti i glazba - istaknuo je Davor Šeba.