Fotografija: Doktorica Žunić će na edukaciju u Zagreb/Foto: Općina Sirač
Galerija
Doktorica Žunić će na edukaciju u Zagreb/Foto: Općina Sirač

Ambulanta u Siraču dobila novi ultrazvučni aparat: "Dr. Ljiljana Žunić ide u KBC na edukaciju"

Vrijednost aparata je oko 43 tisuće eura, a u cijelosti je financiran iz proračuna Općine Sirač. Radi se o UZV-u visoke kvalitete koji se koristi u kliničkim bolničkim centrima te privatnim poliklinikamaSIRAČ - Pozitivne vijesti stižu iz Sirača, a odnose se na povećanje kvalitete zdravstvene skrbi.

Naime, ordinacija obiteljske medicine doktorice Ljiljane Žunić u Siraču dobila je novi UZV aparat kojim se uvelike podiže standard kvalitete pružanja zdravstvene skrbi kada je u pitanju rano otkrivanje i dijagnostika bolesti na razini primarne zdravstvene zaštite.

Korak naprijed

Vrijednost aparata je oko 43 000 eura, a u cijelosti je financiran iz proračuna Općine Sirač.

Novi UZV košta 43 tisuće eura/Foto: Općina Sirač
Novi UZV košta 43 tisuće eura/Foto: Općina Sirač

Nakon kupnje AVD aparata, ovo je, poručuju iz Sirača, još jedan od pokazatelja brige za zdravlje građana. Radi se o aparatu visoke kvalitete koji se koristi u kliničkim bolničkim centrima te privatnim poliklinikama. Osim što je Općina Sirač u cijelosti financirala aparat, specijalistici obiteljske medicine dr. Žunić osigurana je i edukacija za rad i osposobljavanje na UZV aparatu u KBC-u Sestre milosrdnice.

Siračka liječnica Ljiljana Žunić i medicinska sestra Jasna Petrušić /Foto: Privatni album
Siračka liječnica Ljiljana Žunić i medicinska sestra Jasna Petrušić /Foto: Privatni album

- U vremenu dok sve veći broj ordinacija obiteljske medicine muku muči s pronalaskom liječnika za stalno radno vrijeme, Općina Sirač ide korak naprijed i visoko podiže ljestvicu u pružanju zdravstvene skrbi kada je u pitanju zdravlje njezinih mještana, pohvalili su se iz Općine dodavši kako im je zdravlje ljudi na prvom mjestu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!