Fotografija: Vinograd Daruvarske vinarije/Foto: Danijel Soldo/CROPIX
Galerija
Vinograd Daruvarske vinarije/Foto: Danijel Soldo/CROPIX

AGRAR FEST DARUVAR Doznajte sve o pametnim tehnologijama i vinogradarstvu

Cilj konferencije je prezentirati i potaknuti provedbu Pametnih sela u ruralnim sredinama, s posebnim naglaskom na vinogradarstvo budući da je daruvarski kraj poznat po dugoj tradiciji vinogradarstvaDARUVAR – Sljedećeg ponedjeljaka i utorka, odnosno 3. i 4. lipnja u Daruvaru će se održati zanimljiva konferencija pod nazivom „Agrar fest Daruvar“.

Organizira ju Razvojna agencija Daruvar i LAG Bilogora Papuk uz sufinanciranje Nacionalne ruralne mreže i Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Janja Čaisa (Ilustracija)
Foto: Janja Čaisa (Ilustracija)

- Konferencija se održava dva dana i to u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. godine s početkom u 10:00 sati u Zavičajnom muzeju Daruvar te utorak, 4. lipnja 2024. godine s početkom u 16:00 sati na OPG-u Tomislav Horvat.

Utjecaj klime

Cilj konferencije je prezentirati i potaknuti provedbu koncepta Pametnih sela u ruralnim sredinama, s posebnim naglaskom na vinogradarstvo budući da je daruvarski kraj poznat po dugoj tradiciji vinogradarstva, poručila je Ivana Marinić, v. d. ravnateljice Razvojne agencije.

Kako kaže, prvi dan posvetit će se strategijama, bespovratnim sredstvima i naprednoj tehnologiji u poljoprivredi, dok će drugi dan biti fokusiran na pametne tehnologije u voćarstvu i vinogradarstvu, financijske instrumente i utjecaj klime na vinogradarstvo. Sudjelovanje je besplatno!

U nastavku pogledajte detaljan program konferencije.

Foto: Razvojna agencija Daruvar
Foto: Razvojna agencija Daruvar
Foto: Razvojna agencija Daruvar
Foto: Razvojna agencija Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!