Fotografija: Foto: Dragan Matić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Dragan Matić/CROPIX (ilustracija)

23. Smotra izvornog i koreografiranog folklora ove subote u Velikoj Pisanici

Nadamo se da ćete se pridružiti ovom događaju i uživati u bogatom kulturnom naslijeđu našeg kraja, poručuju organizatori23. Smotra izvornog i koreografiranog folklora Bjelovarsko-bilogorske županije održat će se u subotu, 20. svibnja, u 17 sati u dvorani OŠ "Velika Pisanica" u ulici Jurja Vlahovca 10 u Velikoj Pisanici.

Očekuju se nastupi brojnih kulturno-umjetničkih društava koji će predstaviti svoj bogati program.

Koreografirani folklor

U kategoriji izvornog folklora, imat ćemo priliku vidjeti izvedbe kao što su "Kolo malo igram polagano" KUD-a "Slavko Kolar" iz Palešnika, "Trlana" KUD-a "Sloga" iz Miklouša te vojničke pjesme i plesove KUU-a "Ivan Vitez Trnski" iz Nove Rače. Također, KUD "Šandrovac" iz Šandrovca će predstaviti pjesme i plesove Bilogore, dok će KUD "Trnovitica" iz Velike Trnovitice izvesti koreografiju "Igra kolo u našoj Trnovci". KUD "Graničar" iz Čazme pripremio je nastup "Bojana je selo od davnina", a KUD "Veliko Trojstvo" iz Velikog Trojstva izvest će pjesme i plesove Bilogore. Nastup će zaokružiti KUD "Palična" iz Severina s  "Svadbenim danom u kući mladenke".

U kategoriji koreografiranog folklora, KUD "Graničar" iz Čazme će vas oduševiti izvedbom pod nazivom "Smilje Mara po jezeru brala".

Domaćin KUD "Sloga"

Nadamo se da ćete se pridružiti ovom događaju i uživati u bogatom kulturnom naslijeđu našeg kraja. Selektori Smotre su predstavnici Hrvatskog sabora kulture, a pokrovitelji događaja Ministarstvo kulture i medija te Hrvatski sabor kulture.

Organizator smotre je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije, dok će domaćin ovogodišnjeg događaja biti KUD "Sloga" iz Velike Pisanice.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!