Fotografija: Djeca su Lipičanima tradicionalnom utrkom ulljepšala jučerašnji dan/Foto: Compas
Galerija
Djeca su Lipičanima tradicionalnom utrkom ulljepšala jučerašnji dan/Foto: Compas

20. DJEČJA BICIKLIJADA Stotinjak malih Lipičana prodefiliralo centrom grada

Dječjom biciklijadom uspješno je dirigirao Hrvoje Kovačić, direktor TZ Lipik. Djecu su kroz utrku vozilima pratili predstavnici PU PakracPovodom Franciškova – Dana grada Lipika, u organizaciji Grada Lipika i Turističke zajednice Grada Lipika 20. rujna je u Lipiku održana 20. Dječja biciklistička utrka koja je i ove godine izazvala popriličan interes najmlađih, piše Compas.

Na startnim listama pojavilo se stotinjak djece raznih uzrasta, a osim dječice DV „Maslačak“ Lipik i učenika Osnovne škole „Lipik“, vještine u sportskoj vožnji bicikla prezentirali su i učenici OŠ „Grigor Vitez“ iz Poljane. Kako tome i priliči, na koncu su najbolji u svojim kategorijama nagrađeni sportskim nagradama uručenim iz ruku gradonačelnika Lipika Vinka Kasane.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

Utrke su se odvijale prema starosnom uzrastu, a staze i dionice su shodno tome bile primjereno postavljene.

Najprije vrtićanci

Podijeljeni na curice i dječake, na startnu ravninu prvi su izašli predstavnici Dječjeg vrtića „Kockice“ Lipik. Najmanju moguću stazu, oko parkirališta Vukovarske ulice najbrže su odvezle djevojčice Sara Salvador, Mia Kelemen i Una Savi zauzevši prvu, drugu odnosno treću poziciju, dok su kod „malih muškaraca“ najbrži bili Karlo Bartoniček, Tin Kliček Orban i Filip Fićo Sigeti osvojivši prva tri mjesta u svojoj konkurenciji.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

S 29 predstavnika najbrojnija je bila kategorija prvih i drugih razreda. Na dvokružnoj dionici Vukovarske ulice ukupne dužine 1000 metara, u zajedničkoj utrci učenika Lipika i Poljane, kod djevojčica je najbrža bila Lorena Vondrak, drugo mjesto je uzela Polina Lukova dok je treća bila Ema Louč. Kod dječaka je slavio Nikša Kliček Orban, za možda sekundu sporiji bio je Lovro Šubert, dok je treće mjesto osvoji Erik Spasojević. U konkurenciji trećih i četvrtih razreda na stazi dugoj 1800 metara kod curica je pobijedila Sara Pilat, ispred srebrne Mie Balog i brončane Anai Leovac. Kod dječaka se na najviše postolje popeo Damjan Stakor ispred Ivora Jandrokovića i Matije Majstorovića.

Zahtjevnija dionica za starije

Peti i šesti razredi vozili su nešto zahtjevniju dionicu dužine 3900 metara, a najbrži je kod muških bio Habib Khan ispred Frana Salvadora i Gabrijela Janjića. U ženskoj konkurenciji zlato oko vrata stavila je Sara Golik, srebro je uzela Irena Ivanović, a broncu Petra Nuić.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

Najstariji vozači ove biciklijade, učenici sedmih i osmih razreda imali su i najzahtjevniji zadatak - izaći iz Vukovarske ulice i odvesti dvokružnu stazu ukupne dužine 5700 metara, a u takvoj postavci uvjerljivo je dominirao predstavnik OŠ „Grigor Vitez“ iz Poljane Filip Štampf. Drugo mjesto pripalo je Vanji Horvatu dok je treći bio Jure Kos. U konkurenciji djevojaka, na startu su se kao jedine ženske predstavnice pojavile sestre Nikolina i Patricija Radman koje su hrabro izvezle cijelu dionicu za što su zasluženo nagrađene zlatnom i srebrnom medaljom.

Kao i ranijih godina Dječjom biciklijadom uspješno je dirigirao Hrvoje Kovačić, direktor TZ Lipik. Djecu su kroz utrku vozilima pratili predstavnici PU Pakrac dok su usputno osiguranje te popratne tehnikalije svojim djelovanjem osigurali predstavnici gradskih službi i lipičkog Lipkoma, piše Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!